Μπάσκετ: Αυστραλία, Καναδάς, Ισπανία περιμένουν την Εθνική

Μπάσκετ: Αυστραλία, Καναδάς, Ισπανία περιμένουν την Εθνική

Δύσκολο, αλλά βατό μονοπάτι επιφύλαξε η κληρωτίδα της FIBA στην Εθνική μας, εφ’ όσον αυτή κατορθώσει να προκριθεί στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ. Στον ίδιο Όμιλο με την «επίσημη αγαπημένη» τοποθετήθηκαν η Αυστραλία, ο Καναδάς και η νικήτρια του Προολυμπιακού τουρνουά της Βαλένθια, που πιθανότατα θα είναι η Ισπανία (ή μία από τις Μπαχάμες, Πολωνία, Φινλανδία, Λίβανο, Ανγκόλα).

Θα προκριθούν στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων δύο ομάδες από κάθε Όμιλο και δύο (από τις τρεις) καλύτερες τρίτες.

Στον Γ’ Όμιλο στριμώχνονται ΗΠΑ, Σερβία, Ν. Σουδάν και η νικήτρια του Προολυμπιακού του Σαν Χουάν, ενώ στον Β’ Όμιλο οι Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και η νικήτρια του Προολυμπιακού τουρνουά της Ρίγα.

Στο «δικό μας» Προολυμπιακό τουρνουά του Φαλήρου, θα συμμετάσχουν εκτός της Εθνικής μας και οι ομάδες της Σλοβενίας, Κροατίας, Δομινικανής Δημοκρατίας, Νέας Ζηλανδίας και Αιγύπτου, με έπαθλο ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα άλλα τρία τουρνουά θα γίνουν τις ίδιες ημερομηνίες (2-7 Ιουλίου) στη Βαλένθια της Ισπανίας, στη Ρίγα της Λετονίας και στο Σαν Χουάν του Πουέρτο Ρίκο.

Το Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ Ανδρών έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 27 Ιουλίου μέχρι τις 10 Αυγούστου 2024. Η πρώτη φάση θα φιλοξενηθεί στην πόλη Λιλ, κοντά στα γαλλοβελγικά σύνορα, και οι τελικοί στο παρισινό Μπερσί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter