Μπάσκετ: Διακόπτεται οριστικά το πρωτάθλημα της Α1

Φωτογραφία αρχείου.

Tην οριστική διακοπή του πρωταθλήματος Α1 μπάσκετ εισηγείται στον υφυπουργό Αθλητισμού ο ΕΣΑΚΕ.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των 14 ομάδων που απαρτίζουν τη Basket League, χωρίς να είναι σαφές τι θα απογίνει με την ανάδειξη πρωταθλητή, τον υποβιβασμό ομάδων, τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και άλλα παρεμφερή θέματα. Εκκρεμεί επίσης η σχετική ετυμηγορία της ΕΟΚ για το πρωτάθλημα της Α2 που έχει διακοπεί επ’ αόριστον, αφού πιθανολογείται και η αναδιάρθρωση κατηγοριών, ώστε να μην αδικηθεί κανείς.

Η τελική απόφαση ανήκει στον Λευτέρη Αυγενάκη, έστω για το τυπικό, βάσει του οποίου θα ακυρωθούν συμβόλαια, θα επικυρωθούν δεδουλευμένα κ.ο.κ. Σημειωτέον ότι οι ομάδες της Basket League ζητούν να αποφασίσουν οι ίδιες για θέματα υποβιβασμού και προβιβασμού ενώ δεσμεύτηκαν μεταξύ τους να πληρώσουν τα δεδουλευμένα των αθλητών τουλάχιστον μέχρι τις 13 Μαρτίου.

Λίγο αργότερα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος των καλαθοσφαιριστών δήλωσε την αντίθεσή του με την παραπάνω μεθόδευση και πρότεινε να συνεχιστεί η διαβούλευση, με στόχο την κανονική περαίωση του πρωταθλήματος όταν ομαλοποιηθεί η κατάσταση, ακόμα και αν αυτό σημαίνει διεξαγωγή αγωνιστικών μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.