Μπάσκετ: Δυνατή και δίχως Γιάννη η Εθνική (74-51)

Μπάσκετ: Δυνατή και δίχως Γιάννη η Εθνική (74-51)

Ισχυρή και χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε η Εθνική μπάσκετ, στο τελευταίο της φιλικό εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η υπολογίσιμη Βενεζουέλα νικήθηκε με το πειστικό 74-51 (ημίχρονο 36-25), το τρόπαιο του τουρνουά «Άτλας» κατέληξε σε ελληνικά χέρια και το πρόγραμμα των αγώνων προετοιμασίας ολοκληρώθηκε χωρίς άλλα απρόοπτα.

O Γιάννης Aντετοκούνμπο παρουσίασε έναν ερεθισμό στο γόνατο και, σύμφωμα με το ανακοινωθέν της ΕΟΚ, «αποφασίστηκε να μείνει εκτός για προληπτικούς λόγους». Δεν φαίνεται να υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ο MVP του ΝΒΑ αποθεώθηκε και σήμερα από τους Κινέζους φιλάθλους στην πόλη Σοουζού. 

Χαρακτηριστικός ήταν ο… χαμός που έγινε στην κερκίδα όταν ο Giannis πέταξε στους οπαδούς μία πετσέτα!

Η Εθνική εμφανίστηκε αρκετά εύστοχη από την περιφέρεια (10/25 τρίποντα), με πρωταγωνιστές τους Μάντζαρη, Κόνιαρη που διεκδικούν μία θέση στη δωδεκάδα. Πολύ καλά έπαιξε και ο Παπαγιάννης, ενώ η άμυνα ήταν και πάλι το πρωταρχικό όπλο.

Έπαιξαν απέναντι στη Βενεζουέλα οι Λαρεντζάκης 4(1), Καλάθης 11(1), Κόνιαρης 8(2), Μπουρούσης 12(1), Παπαγιάννης 10, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 11(3), Παπαπέτρου 6, Θ.Αντετοκούνμπο 3(1), Βασιλόπουλος 5(1).

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Γιάννης Μπουρούσης ανέβηκε στην 9η θέση της λίστας με τις περισσότερες συμμετοχές (169), ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη. Ο 8ος Δημήτρης Κοκολάκης τελείωσε την καριέρα του με 178, ενώ ο κορυφαίος Παναγιώτης Γιαννάκης μετράει 351.

Μικροπροβλήματα τραυματισμού αντιμετώπιζαν πριν τον σημερινό αγώνα και οι Παπανικολάου (ενοχλήσεις στο γόνατο), Θ.Αντετοκούνμπο (διάταση στην ποδοκνημική), ενώ ο Κόνιαρης ταλαιπωρήθηκε από φαρυγγίτιδα. Όλοι τους εμφανίστηκαν στο παρκέ ετοιμοπόλεμοι.

Αύριο αναμένεται να συναντηθεί με την υπόλοιπη αποστολή στην Κίνα ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος ευχαρίστησε δημόσια τους γιατρούς και φυσιοθεραπευτές που τον υπέβαλαν σε εντατική θεραπεία, ώστε να ξεπεραστεί έγκαιρα ο τραυματισμός του: «Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλο το team του Δημήτριου Σκορδή για τη μάχη που δώσαμε πρωί βράδυ, τις τελευταίες 10 ημέρες. Τα λέμε στην Κίνα», έγραψε ο Σλούκας στο Instagram.

Η αποστολή αναχωρεί σήμερα για την πόλη Ναντζίνγκ, όπου θα δώσει τους τρεις πρώτους αγώνες της. Η τελική 12άδα θα δηλωθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Παρασκευή, δύο μέρες πριν το πρώτο τζάμπολ της Εθνικής (Κυριακή στις 3μμ με το Μαυροβούνιο).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter