Μπάσκετ: «Πράσινη» 100άρα με Πιτίνο

Μπάσκετ: «Πράσινη» 100άρα με Πιτίνο

Η βραδιά της επιστροφής του Ρικ Πιτίνο στο ΟΑΚΑ συνδυάστηκε με ολοκληρωτικό μπάσκετ και θριαμβευτική νίκη επί της Μπασκόνια, με το εκπληκτικό 100-68 (ημίχρονο 46-36).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου σφράγισε την «κατοστάρα» που απαιτούσαν οι φίλαθλοι, με κάρφωμα λίγα δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Η σφραγίδα του Πιτίνο ήταν εμφανής στην απόδοση των περισσότερων παικτών και ιδίως του Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος πέτυχε 21 πόντους με 4/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 29 λεπτά.

«Bρήκα ρυθμό, επειδή παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε ενέργεια από το κοινό», σχολίασε ο MVP του αγώνα. «Ο Πιτίνο θέλει να είμαστε πιο γρήγοροι στην εκτέλεση και προσπαθήσαμε να ακολουθήσουμε τις οδηγίες του».

Bελτιωμένοι εμφανίστηκαν και οι άλλοι Αμερικανοί, Τζόνσον (9 π.), και Ράις (12 π.), ενώ ο Νικ Καλάθης είχε τη συνηθισμένη πληθωρική παρουσία, με 12 πόντους, 9 ασίστ και 6 ριμπάουντ σε λιγότερο από 26 λεπτά.

Ο Πιτίνο αποθεώθηκε από 12.000 φίλους του Παναθηναϊκού. “Το σημαντικότερο πλεονέκτημα που είχαμε ήταν ότι συγκεντρωθήκαμε στην άμυνά μας”, είπε. “Αυτό ήταν που προσπάθησα να δώσω εγώ στην ομάδα, αφού το επιθετικό της ένστικτο είναι δεδομένο”.

Τη μαύρη φανέλα του πρωταθλητή Ελλάδας φόρεσαν και οι Τόμας (15), Παπαγιάννης (6), Παπαπέτρου (13), Παππάς (2), Βουγιούκας (2), Ουάιλι (2), Μήτογλου (3), Μπέντιλ (5). Από το ναυάγιο της Μπασκόνια διασώθηκαν οι Στάουσκας (12), Φαλ (12) και Σενγκέλια (11).

Ο Παναθηναϊκός έχει πλέον ρεκόρ 7-4 και εδραιώνεται στην προνομιούχο οκτάδα. Την επόμενη Παρασκευή υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό, στο πρώτο φετινό «εμφύλιο» ντέρμπι για την Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι», που βρίσκονται στο 4-6, υποδέχονται την Αρμάνι Μιλάνο αύριο το βράδυ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (21.30).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter