Μπάσκετ: «Εικοσάρα» στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: «Εικοσάρα» στο ρελαντί ο Ολυμπιακός

Σε ρυθμό προπόνησης, ο Ολυμπιακός νίκησε τον Απόλλωνα Πάτρας με 98-78 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 51-36.

Η διαφορά έμεινε σε διψήφιο νούμερο σε όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου, όταν ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και με 17 πόντους. Οι Πατρινοί παραδόθηκαν μετά το 84-74.

Aπό τον Ολυμπιακό, που είχε 14/36 τρίποντα, ο Σακίλ ΜακΚίσικ πέτυχε 22 πόντους και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης 13. Οι Σλούκας, Μάρτιν, Ζαν-Σαρλ πρόσθεσαν από 10, ο Παπανικολάου 9 και ο Βεζένκοφ 8.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας κράτησε εκτός αγώνα τον τραυματία Μουσταφά Φαλ. «Δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από την αμυντική εικόνα μας», σχολίασε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης ήταν ο κορυφαίος του Απόλλωνα με 18 πόντους. Ο Ντέιβις πέτυχε 17 και ο Κόουλμαν 14. «Είχαμε αξιοπρεπέστατη παρουσία», είπε ο προπονητής Νίκος Βετούλας.

Στο σαββατιάτικο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Άρη με 96-64 (Ντι Λέο 16). Επίσης, , ο Προμηθέας νίκησε το Λαύριο στην Πάτρα με 79-71 (Αγραβάνης 24), ενώ ο Ηρακλής κατέβαλε την ΑΕΚ με 86-74 στο Ιβανώφειο (Σκορδίλης 21). Αργότερα παίζουν Περιστέρι-Ιωνικός, ενώ ο αγώνας του Παναθηναϊκού στη Λάρισα αναβλήθηκε.

Ο Ολυμπιακός προηγείται στη βαθμολογία με 8-1 έναντι 7-1 του Παναθηναϊκού. Ο Προμηθέας ακολουθεί με 7-3, έναντι 6-3 του Κολοσσού και 5-5 της ΑΕΚ. Ο Απόλλωνας έπεσε στο 4-5, όπου ισοβαθμεί με τον Άρη.

Η 10η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη από τον ΕΣΑΚΕ στη μήνη του Στέβαν Γέλοβατς, με όλους τους παίκτες να φορούν φανέλες με το όνομα του Σέρβου αθλητή, που «έφυγε» χτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο στα 32 του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter