Μπάσκετ: Έκλεισε Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός

Μπάσκετ: Έκλεισε Στρέλνιεκς ο Ολυμπιακός

Στο πρόσωπο του Λετονού σκόρερ Γιάνις Στρέλνιεκς (1μ91) ανακάλυψε ο Ολυμπιακός τον αντικαταστάτη του «φευγάτου» Έρικ Γκριν.

Ο 28χρονος γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο και έπιασε λιμάνι, αφού πρώτα απέρριψε προτάσεις από τη Ρωσία. Ανάμεσα στις ομάδες που τον ήθελαν ήταν η Χίμκι, όπου αναλαμβάνει ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ετοιμάζεται να πιάσει λιμάνι, με διετές συμβόλαιο και συνολική αποζημίωση 1,3 εκατομμυρίων ευρώ. Ο παίκτης θα έλθει το βράδυ της Τετάρτης στην Ελλάδα για τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις.

Ο Στρέλνιεκς αγωνιζόταν από το 2014 στη Μπάμπεργκ του Αντρέα Τρινκιέρι και του Νίκου Ζήση, με μέσο όρο 11,7 πόντους και ποσοστό 46% από τη γραμμή των 6,75 μέτρων και απολογισμό τρία πρωταθλήματα Γερμανίας. Μάλιστα είχε «εκτελέσει» τον Ολυμπιακό με τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, σε αγώνα της Euroleague την περίοδο 2015-6. Παλαιότερα έπαιξε στη Βέντσπιλς, τον Σπάρτακ Αγίας Πετρούπολης και τη Μπουντιβέλνικ Κιέβου, ενώ αναμένεται να αγωνιστεί στο Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Λεττονίας.

Επόμενος στόχος του Ολυμπιακού είναι ο Άαρον Τζάκσον, ο οποίος αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Ο 31χρονος Αμερικανός γκαρντ θεωρείται μετρ της άμυνες, αλλά έχει και άλλους θαυμαστές, με σημαντικότερο την τουρκική Εφές.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter