Mπάσκετ: Ελλαδάρα 11 αστέρων στη Γερμανία

Mπάσκετ: Ελλαδάρα 11 αστέρων στη Γερμανία

Η περιπέτεια που ξεκίνησε με δυσοίωνα προγνωστικά εξαιτίας των απουσιών εξελίχθηκε σε παρέλαση θριάμβου για την αποδεκατισμένη, αλλά υπερήφανη και ακμαία Εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η «επίσημη αγαπημένη» νίκησε την οικοδέσποινα Γερμανία στο Μπάμπεργκ με 69-63 (ημίχρονο 31-32), αποθεώθηκε από 1000 Έλληνες θεατές στη Μπρόζε Αρένα και ολοκλήρωσε την προκριματική διαδικασία με απολογισμό 11 νίκες και μόλις 1 ήττα (από τη Σερβία στο Βελιγράδι).

Πριν τον αγώνα τιμήθηκε από την ΕΟΚ ο απόμαχος από την Εθνική ομάδα Νίκος Ζήσης, στον οποίο μάλιστα αφιέρωσαν το διπλό οι παίκτες που αγωνίστηκαν απόψε. «Τη σημερινή βραδιά θα την κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου», ομολόγησε ο 35άχρονος άσος, που αγωνίζεται στην τοπική Μπάμπεργκ.

Ο κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο 35χρονος Παναγιώτης Βασιλόπουλος, ο οποίος αγωνίστηκε και στα 12 προκριματικά παιχνίδια και έγινε μπροστάρης στην πορεία πρόκρισης προς τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφήνοντας πίσω τους σοβαρότατους τραυματισμούς που τον ταλαιπώρησαν. «Χαίρομαι πολύ που το έζησα αυτό», δήλωσε ο ίδιος. «Νιώθω τον εαυτό μου ευλογημένο».

Μετά τις δύο νίκες του τελευταίου τετραημέρου, η ελληνική ομάδα πιστοποίησε την παρουσία της στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας για την τελική φάση, όπου θα είναι επικεφαλής ενός Ομίλου και θα αποφύγει στη πρώτη φάση τα μεγαθήρια. Η ίδια η πρόκριση είχε εξασφαλιστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Επαιξαν στο Μπάμπεργκ οι Μαργαρίτης 13(1), Βασιλόπουλος 10, Λαρεντζάκης 8, Μποχωρίδης 7(1), Αθηναίου 6(2), Χρυσικόπουλος 2, Γκίκας 5(1),Κασελάκης 3(1), Κόνιαρης 3(1), Μαυροειδής 8, Σαλούστρος 2. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Κακλαμανάκης, ενώ απουσίασε ο Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος χρειάστηκε να επιστρέψει στην Κίνα.

Στις ομάδες που εξασφάλισαν μόλις σήμερα την πρόκριση για τα τελικά περιλαμβάνονται η Σερβία, η Ρωσία, το Ιράν, οι Φιλιππίνες, η Ιαπωνία, η Ιορδανία. H Eυρώπη θα εκπροσωπηθεί από τις Ελλάδα, Ισπανία, Σερβία, Λιθουανία, Γαλλία, Ρωσία, Πολωνία, Τσεχία, Ιταλία, Γερμανία, Τουρκία, ενώ το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα κριθεί αύριο από τον αγώνα Μαυροβουνίου – Λετονίας, όπου στους γηπεδούχους αρκεί ακόμα και ήττα με 8 πόντους. Από άλλες ηπείρους έχουν προκριθεί επίσης οι ΗΠΑ, Αργεντινή, Καναδάς, Βενεζουέλα, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ανγκόλα, Νιγηρία, Τυνησία, Σενεγάλη, Ν.Κορέα και η διοργανώτρια Κίνα.

Η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα διεξαχθεί σε οκτώ πόλεις της Κίνας μεταξύ 31 Αυγούστου και 15 Σεπτεμβρίου 2019. Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει στην Σενζέν το Σαββατο 16 Μαρτίου, με επίτιμο προσκεκλημένο τον Κόμπι Μπράιαντ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter