Μπάσκετ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πιτίνο για Εθνική και Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Έρχεται στην Ελλάδα ο Πιτίνο για Εθνική και Παναθηναϊκό

Καθ’ οδόν για την Αθήνα βρίσκεται ο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΕΟΚ Γιώργο Βασιλακόπουλο ώστε να συζητηθεί ενδεχόμενη συνεργασία του με την Εθνική μπάσκετ. Μάλιστα ο διάσημος Αμερικανός προπονητής διευκρίνισε από τις ΗΠΑ ότι προτίθεται να αναλάβει το σχετικό πόστο δωρεάν, εφ’ όσον υπάρξει συμφωνία.  

«Πετάω για την Ελλάδα προκειμένου να συναντηθώ με την Ελληνική Ομοσπονδία Μπάσκετ. Ακόμα δεν υπάρχει κάτι οριστικό. Αν αποφασίσω να αναλάβω την ομάδα, δεν πρόκειται να πάρω καθόλου χρήματα. Ούτε σεντ. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να εκπροσωπήσω τους ανθρώπους της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα το μεσημέρι o Πιτίνο, στην ιστοσελίδα gazzetta.gr

Η Εθνική ομάδα έχει στο καλεντάρι της το Προολυμπιακό τουρνουά του ερχόμενου Ιουνίου (23-28/6), όπου πάντως η συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα πρέπει να θεωρηθεί αβέβαιη, εάν οι Μιλγουόκι Μπακς διεκδικήσουν τον τίτλο στο ΝΒΑ ως τις αρχές του ίδιου μήνα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν στο Τόκυο από τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου.

Η ΕΟΚ διεκδικεί τη διεξαγωγή ενός από τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά στην Ελλάδα, αλλά η Πολιτεία κωφεύει στο αίτημα για τη χρηματοδότηση του αιτήματος. «Εδώ και ενάμιση μήνα δεν έχουμε πάρει απάντηση από τον κύριο Αυγενάκη», τόνισε ο Γ.Βασιλακόπουλος. Ο υφυπουργός Αθλητισμού απάντησε με σαρκαστική ανάρτηση στο Twitter. «Σέβομαι την ηλικία του, τα στερνά τιμούν τα πρώτα», έγραψε μεταξύ άλλων.

Πριν το Προολυμπιακό τουρνουά, η Εθνική θα δώσει προκριματικούς αγώνες για το Ευρωμπάσκετ 2021, αρχής γενομένης από τον Φεβρουάριο. Σε αυτά τα παιχνίδια, προπονητής θα είναι ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Ο Πιτίνο θα συναντηθεί ασφαλώς και με τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ίσως παρακολουθήσει μαζί του τον αγώνα της Παρασκευής με τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ.

Δεν αποκλείεται να συζητηθεί κάποιας μορφής συνεργασία του 67χρονου προπονητή με τους «πράσινους», αφού η περυσινή θητεία του κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Πάντως, δεν φαίνεται να τίθεται ζήτημα αντικατάστασης του Αργύρη Πεδουλάκη.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter