Μπάσκετ: Εθνική με τέσσερις Αντετοκούνμπο

Μπάσκετ: Εθνική με τέσσερις Αντετοκούνμπο

Aκόμα και ο μικρότερος γιος της οικογένειας Αντετοκούνμπο, ο Άλεξ, κλήθηκε από τον Δημήτρη Ιτούδη για την προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών εν όψει του Ευρωμπάσκετ. Ο νεαρός Άλεξ ανήκει από χθες στους Ουισκόνσιν Χερντ, η οποία είναι η θυγατρική ομάδα των Μιλγουόκι Μπακς στην αναπτυξιακή Λίγκα του ΝΒΑ (GLeague).

Κλήθηκαν επίσης τρεις παίκτες της Εθνικής Νέων, που τερμάτισε 12η στο Ευρωμπάσκετ Κ20 την περασμένη εβδομάδα: Τανούλης, Μαντζούκας, Νετζήπογλου.

Η προετοιμασία θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, ενώ οι παίκτες που ανήκουν σε ομάδες του ΝΒΑ (Γιάννης και Θανάσης Αντετοκούνμπο, Ντόρσεϊ) θα ενσωματωθούν, βάσει κανονισμού, γύρω στις 5 του μήνα.

Εκτός του Ευρωμπάσκετ (2-18 Σεπτεμβρίου, Μιλάνο-Βερολίνο), η Εθνική καλείται να δώσει και άλλα δύο επίσημα ματς, στα τέλη Αυγούστου, με Σερβία εκτός (25/8) και Βέλγιο εντός (28/8), για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Ο Δημήτρης Ιτούδης κάλεσε τους: Γιάννη, Θανάση, Κώστα και Άλεξ Αντετοκούνμπο, Καλάθη, Σλούκα, Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκη, Παπαπέτρου, Παπανικολάου, Αγραβάνη, Παπαγιάννη, Κασελάκη, Μποχωρίδη, Λούντζη, Γόντικα, Π. Καλαϊτζάκη, Μωραΐτη, Χουγκάζ, Κουζέλογλου, Μαντζούκα, Ντεζήπογλου, Τανούλη.

Το πρώτο φιλικό έχει προγραμματιστεί για τις 9 Αυγούστου, με αντίπαλο την Ισπανία στο ΟΑΚΑ. Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά δύο μέρες αργότερα στη Μαδρίτη, ενώ θα ακολουθήσει το τουρνουά Ακρόπολις στις 17-19 του μήνα, με παρτενέρ τις Γεωργία, Τουρκία, Πολωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter