Μπάσκετ: Έχασε και στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Έχασε και στο Μόναχο ο Παναθηναϊκός

Πικρή ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Μπάγερν στο Μόναχο, αφήνοντας να ξεγλιστρήσει από τα δάχτυλά του διαφορά 9 πόντων στο τελευταίο πεντάλεπτο: 81-78.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με διαφορά 7 πόντων στο ημίχρονο (37-44), όταν έκανε εξαιρετική εμφάνιση με άμυνα ζώνης και πρωταγωνιστή τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Η διαφορά έφτασε και σε διψήφιο αριθμό στα μέσα της γ’ περιόδου, αλλά η Μπάγερν αντεπιτέθηκε με τρίποντα του αναπληρωματικού Ομπστ και προσπέρασε (61-60).

Οι πρωταθλητές Ελλάδας απάντησαν με σερί 0-10 και προηγήθηκαν με 61-70, αλλά το παιχνίδι έγινε θρίλερ στο τέλος και ο Ντάριλ Μέικον αστόχησε στο κρίσιμο σουτ στο 77-76.

Είχαν προηγηθεί δύο χαμένες βολές του Οκάρο Ουάιτ και ένα καθοριστικό τρίποντο του Λούτσιτς, ενώ ο Ρούμπιτ σφράγισε τη νίκη των Γερμανών με 4/4 βολές.

Ο Παπαπέτρου ήταν πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού με 17 πόντους, ενώ ο Μέικον πρόσθεσε 12, ο Ουάιτ 9, ο Σαντ-Ρόος και οι Παπαγιάννης, Έβανς, Νέντοβιτς από 7. Ο Σέρβος που δεν ταξίδεψε στο Κάουνας, επέστρεψε στη δράση αλλά δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει με το τελευταίο σουτ. Έπαιξαν και οι Μποχωρίδης (3), Κασελάκης (5), Πέρι (3).

Από την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, που έφτασε στο 5-6, ο Χίλιαρντ πέτυχε 20 πόντους, ο άλλοτε «πράσινος» Τόμας 15 και ο Ρούμπιτ 12.

Οι «πράσινοι» είχαν ηττηθεί την Τρίτη από τη Ζαλγκίρις στο Κάουνας με 76-69. Πλέον μετρούν πέντε συνεχόμενες ήττες και βρίσκονται στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 2-9 έναντι 1-9 των Λιθουανών.

Αύριο επιστρέφει στο προσκήνιο ο Ολυμπιακός (6-4), γηπεδούχος αυτή τη φορά, με αντίπαλο τη Μακάμπι (7-3) του Γιάννη Σφαιρόπουλου στις 9 μ.μ. στο Φάληρο. Χθες, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη με 88-69.

Το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της σεζόν, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός για το πρωτάθλημα της Basket League, θα διεξαχθεί τη Δευτέρα στο ΣΕΦ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter