Fiba Europe Cup: Ευρωπαϊκή επιστροφή με νίκη για Ιωνικό

Fiba Europe Cup: Ευρωπαϊκή επιστροφή με νίκη για Ιωνικό

Ο Ιωνικός βρήκε τις λύσεις στο δεύτερο ημίχρονο και νίκησε 78-75 τη Μονς στο Βέλγιο για την πρεμιέρα του Europe Cup, επιστρέφοντας ιδανικά στην Ευρώπη, ύστερα από 37 χρόνια απουσίας και κάνοντας ένα βήμα για να προκριθεί στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Νικαιώτες δυσκολεύτηκαν στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη ξέφυγαν με διψήφιες διαφορές, αντέχοντας στην πίεση των Βέλγων στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι για την ομάδα του Χοσέ Σεγκούρα ήταν οι Τζέρμαν με 21 και Γόντικας με 18 πόντους. Για τη Μονς, ξεχώρισαν οι Τάιους με 16, Νζεκουέσι με 15, Χένσον με 12 και Πέναβα με 11 πόντους.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν με εναλλαγές στο σκορ και εκεί ο Μουσταφά πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έφερε το 4-8 για τους Νικαιώτες. O Τζέρμαν τον «σιγόνταρε» επιθετικά, όμως δεν υπήρξαν άλλες λύσεις στο σκοράρισμα, οπότε οι Βέλγοι ισοφάρισαν σε 10-10. Οι Έλληνες του Χοσέ Σεγκούρα έφεραν ένα 4-0 σερί και το 10-14, όμως ένα σερί 4-0 των Βέλγων έφερε την ισοφάριση. Με το προβάδισμα να εναλλάσσεται πλέον, ο Ιωνικός βρήκε πολλές λύσεις σε αυτό το διάστημα και ο Μούρτος έφερε το 20-21 στην ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Οι Αρσενόπουλος και Αρτις έφεραν το 22-25, όμως η Μονς με σερί 4-0 έφερε το 26-25. Ο Αρσενόπουλος ήταν «ζεστός» και διατήρησε το +2 για τους Πειραιώτες, που βρήκαν τις λύσεις από την περιφέρεια και με τρία συνεχόμενα τρίποντα ολοκλήρωσαν το ημίχρονο στο 36-35 σε ένα κακό ματς με πολλή αστοχία εκατέρωθεν, με την ελληνική ομάδα να έχει 6/7 βολές και 9/17 δίποντα.

Ο Πάσαλιτς έφερε το +5 στην αρχή της τρίτης περιόδου και ο Τζέρμαν τον «σιγόνταρε» σε αυτό το διάστημα. Ο ίδιος, μαζί με τον Χουγκάζ, έφεραν το +8 για τον Ιωνικό. Με σερί 4-0,ο Ιωνικός έφτασε στο +11 και διατήρησε τη διψήφια διαφορά. Τα δύο συνεχόμενα τρίποντα της Μονς μείωσαν σε 52-56, όμως το 5-0 των Νικαιωτών τους έφερε στο +9 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter