Μπάσκετ: Final-8 το φθινόπωρο για το BCL

Μπάσκετ: Final-8 το φθινόπωρο για το BCL

Eπαναστατική απόφαση από το Basketball Champions League: η σεζόν 2019-20 θα ολοκληρωθεί όχι στο χρονικό πλαίσιο της φετινής αγωνιστικής περιόδου, αλλά το φθινόπωρο, με διεξαγωγή Final-8 σε μία πόλη.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα και η FIBA ανακοίνωσε τις ημερομηνίες: 30 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου 2020. Δεν ανακοινώθηκε η έδρα του Final-8, αλλά η Ιερουσαλήμ θεωρείται βασική υποψήφια. Η τετραήμερη διοργάνωση θα διεξαχθεί στην έδρα μίας από τις οχτώ ομάδες.

Η ΑΕΚ ήταν ανάμεσα στις ομάδες που προώθησαν την ιδέα και θα αντιμετωπίσει στον προημιτελικό την τσεχική Νίμπουρκ. Έχουν προκριθεί επίσης η Χάποελ Ιερουσαλήμ, η ισπανική Μπούργος και Σαραγόσα και η Τέλεκομ Άγκυρας. Εκκρεμούν δύο εισιτήρια από τις σειρές που διακόπηκαν στο 1-1: Ντιζόν – Νίζνι και Τενερίφη-Οστάνδη.

Εξυπακούεται ότι οι ομάδες θα αγωνιστούν με τη σύνθεση της νέας σεζόν, αφού θα μεσολαβήσουν οι καλοκαιρινές μεταγραφές.

Το Basketball Champions League έγινε η πρώτη διοργάνωση που υιοθετεί λύση μετάθεσης των λοιπών αγωνιστικών υποχρεώσεων για το φθινόπωρο, σε οποιοδήποτε άθλημα. Η Εuroleague και το Eurocup του μπάσκετ ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη φετινή σεζόν μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter