Μπάσκετ: Φινάλε με ήττα για την Εθνική Ελλάδας

Μπάσκετ: Φινάλε με ήττα για την Εθνική Ελλάδας

Mε μία φυσιολογική ήττα από τη νικήτρια του Ομίλου Λετονία (67-57 στη Ρίγα), ολοκλήρωσε η Εθνική Ανδρών τις υποχρεώσεις της για τα προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2023. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 33-32.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε άσχημα (21-9, 33-24), αλλά έφτασε σε απόσταση βολής με απανωτά τρίποντα του Βασίλη Τολιόπουλου και προηγήθηκε με το παρθενικό τρίποντο του πρωτάρη Γιώργου Τανούλη αμέσως μετά την ανάπαυλα (33-35). Οι Λετονοί έφτασαν γρήγορα σε διψήφιο προβάδισμα: 48-38, αλλά η Εθνική εξαπέλυσε την τελική αντεπίθεσή της μετά το 54-43 με μπροστάρη τον Δημήτρη Κατσίβελη, αλλά κόλλησε στο 58-55.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος χρησιμοποίησε τους Μωραΐτη 6, Φλιώνη 3, Κατσίβελη 7, Toλιόπουλο 8, Μουράτο 3, Π. Καλαϊτζάκη 3, Πάπας 3, Χουγκάζ 2, Γόντικα 4, Χατζηδάκη 9, Μαντζούκα 2, Τανούλη 7. Οι δύο τελευταίοι έκαναν ντεμπούτο με τους Άνδρες. H Eθνική μας τελείωσε τους αγώνες της για τον προκριματικό γύρο με ρεκόρ 6-4.

Εκτός των πρωτοκλασάτων της Euroleague και του ΝΒΑ, που δεν κλήθηκαν για αυτό το «παράθυρο», απουσίασε λόγω μικροτραυματισμού ο πρωταγωνιστής της νίκης επί της Σερβίας (97-92) Νίκος Ρογκαβόπουλος, ενώ έμειναν στην Αθήνα και οι Τσαλμπούρης, Χαραλαμπόπουλος, Κουζέλογλου, Νετζήπογλου. Απών ήταν και ο βασικός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης.

Από τη επίσης ελλιπή Λετονία, που τερμάτισε πρώτη στον Όμιλο με ρεκόρ 9-1 και εννέα σερί νίκες υπό την καθοδήγηση του Ιταλού άλλοτε προπονητή της ΑΕΚ Λούκα Μπάνκι, ξεχώρισαν οι Λεϊμάνις 11, Στράουτινς 11, Μπέρτανς 10, Γκαζούλις 8.

Η Σερβία αναμένεται να κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για το Μουντομπάσκετ, με νίκη επί της αδύναμης Μ. Βρετανίας το βράδυ της Δευτέρας στο Βελιγράδι. Έχουν προκριθεί επίσης, από την ευρωπαϊκή ζώνη, οι Ελλάδα, Λετονία, Γαλλία, Λιθουανία, Ισπανία, Γερμανία, Φινλανδία, Σλοβενία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Γεωργία.

Αίσθηση προκάλεσε ο αποκλεισμός της φιναλίστ του 2019 Αργεντινής, μετά την εντός έδρας ήττα της (75-79) από τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία γιόρτασε την πρόκρισή της στο Μαρ Ντελ Πλάτα μπροστά σε εχθρικό κοινό 8.000 θεατών. Πέρασαν επίσης οι ΗΠΑ, Καναδάς, Μεξικό, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Βραζιλία.

Η αφρικανική ήπειρος θα εκπροσωπηθεί από τις Αίγυπτο, Ανγκόλα, Aκτή Ελεφαντοστού, Νότιο Σουδάν, Κάπε Βέρντε. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα παίξουν επίσης η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, οι συνδιοργανώτριες Φιλιππίνες και Ιαπωνία (αλλά όχι η Ινδονησία) και οι Κίνα, Ιράν, Ιορδανία, Λίβανος.

Το Μουντομπάσκετ 2023 θα διεξαχθεί στις στις Φιλιππίνες (τρία γήπεδα της Μανίλα), την Ινδονησία (Τζακάρτα) και την Ιαπωνία (Οκινάουα), μεταξύ 25 Αυγούστου και 10 Σεπτεμβρίου. Τα τελικά θα φιλοξενηθούν στην 55.000 θέσεων «Philippine Arena» στη Μανίλα, όπου θα γίνει και η κλήρωση των Ομίλων, στις 29 Απριλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter