Μπάσκετ: Φινάλε παρωδία και «αιώνιοι» προημιτελικοί!

Μπάσκετ: Φινάλε παρωδία και «αιώνιοι» προημιτελικοί!

Η κανονική περίοδος στο πρωτάθλημα παρωδία της Α1 μπάσκετ ολοκληρώθηκε με μηδενισμούς, κραυγές, καταγγελίες και αποτελέσματα που συνιστούν διαστρέβλωση της αγωνιστικής εικόνας των προηγούμενων 25 αγωνιστικών.

Η ΑΕΚ ήταν από σπόντα η μεγάλη κερδισμένη της ημέρας, ενώ το Λαύριο βρέθηκε επίσης από καραμπόλα στην Α2.

Η απόφαση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου να αποσύρει τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα ουσιαστικά υποβιβάζει το Λαύριο, αφού η αντίπαλος των “πράσινων” στο παιχνίδι που δεν διεξήχθη Κύμη κέρδισε ένα δίποντο για το οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα είχε μηδαμινές πιθανότητες.

Το Λαύριο πέφτει μαζί με τον Κολοσσό και η διοίκησή του απειλεί με προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα, διεκδικώντας το δίκαιο της ομάδας. Το Ρέθυμνο σώθηκε την τελευταία στιγμή, αφού νίκησε τον Άρη με 87 – 81 στη Θεσσαλονίκη.

Όταν εφαρμοστεί ο κανονισμός και αφαιρεθούν οι προβλεπόμενοι βαθμοί από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, η νέα βαθμολογία θα φέρει στην 1η θέση την …ΑΕΚ, η οποία μπαίνει στα πλέι-οφ, αν και όποτε αυτά γίνουν, με απόλυτο πλεονέκτημα έδρας έναντι όλων. Στη 2η θέση τερμάτισε το νεοφώτιστο Περιστέρι. Μάλιστα οι δύο “αιώνιοι”, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός, καλούνται να παίξουν μεταξύ τους μόλις στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ αφού τερμάτισαν στη 3η και 6η θέση αντίστοιχα.

Βεβαίως ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί από το πρωτάθλημα “εφόσον δεν τηρείται η νομιμότητα”, ενώ ο Ολυμπιακός αρνείται να αντιμετωπίσει τους “πράσινους” αν δεν είναι ξένοι οι διαιτητές της αναμέτρησης, κάτι που έχει αποκλειστεί όμως από την Ομοσπονδία μπάσκετ. Φαίνεται ότι η συνέχεια θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Τα άλλα ζευγάρια των προημιτελικών, όπου απαιτούνται δύο νίκες για την πρόκριση και το ξεκίνημα έχει προγραμματιστεί για το ερχόμενο Σάββατο, είναι ΑΕΚ-Χολαργός, Περιστέρι-Ήφαιστος και Προμηθέας-ΠΑΟΚ. Ο πολυσυζητημένος αγώνας Ολυμπιακού – Προμηθέα έγινε κανονικά με τρίτο διαιτητή τον Ψαριανό και αρκετό φανατισμό στις κερκίδες. Οι “ερυθρόλευκοι” νίκησαν με 86 – 59. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter