Μπάσκετ: Η ΑΕΚ κέρδισε στο νήμα τον Άρη

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ κέρδισε στο νήμα τον Άρη

Ένα δύσκολο καλάθι του Ανδρέα Πετρόπουλου 4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος έσωσε την ΑΕΚ από ήττα απέναντι στον φιλοξενούμενο Άρη: 64-63. Στο ημίχρονο, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 36-33.

Η «Ένωση» προηγήθηκε με 62-52, αλλά έμεινε χωρίς πόντο για ένα πεντάλεπτο και βρέθηκε να χάνει, με το φόλοου του Τζούστον 18’’ πριν το φινάλε. Ο Πετρόπουλος αστόχησε στη συμπληρωματική βολή που κέρδισε, αλλά το σουτ της τελευταίας στιγμής από τον Χάνλαν ήταν άστοχο.

«Νιώθαμε πίεση, αλλά κερδίσαμε δίκαια και προχωράμε βήμα βήμα», είπε ο προπονητής της ΑΕΚ, Στέφανος Δέδας. «Επιτέλους, χαμογελάσαμε λίγο», είπε με ανακούφιση ο άνθρωπος της στιγμής Ανδρέας Πετρόπουλος, που πέτυχε 13 πόντους: «Πήγα να καρφώσω, αλλά μου γλίστρησε η μπάλα και ευτυχώς πήγε μέσα». Ο Ίαν Χάμερ πρόσθεσε 14 και οι Γκρίφιν, Ανγκόλα, Κολόμ με 9.

Aπό τον Άρη, που κατέβηκε στην Αθήνα με δεκάδα, ο Ζίριους Ουίλιαμς ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ οι Τζούστον, Χάνλαν έβαλαν από 12. «Για μένα, οι παίκτες μου είναι νικητές και ήρωες», είπε ο προπονητής Γιάννης Καστρίτης.

H AEK έχει πλέον απολογισμό 2-2, ενώ ο Άρης μετράει 1 νίκη (επί του Παναθηναϊκού) και 3 συνεχόμενες ήττες.

Ο Κολοσσός και ο Προμηθέας κέρδισαν γηπεδούχοι τους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 4ης αγωνιστικής και έφτασαν στο 3-1. Η ομάδα της Ρόδου νίκησε τον Ιωνικό με 88-81 (Φλόιντ 24 – Γόντικας 21) και οι Πατρινοί τη Λάρισα με 91-77 (Ρέι 29 – Χάντσον 24).

Την Κυριακή, οι «αιώνιοι» θα δοκιμαστούν εκτός έδρας: Ηρακλής-Ολυμπιακός στις 5 μ.μ., Περιστέρι-Παναθηναϊκός στις 8 μ.μ. Θα αναμετρηθούν επίσης Λαύριο-Απόλλωνας στις 5 μ.μ. Ο ΠΑΟΚ έχει ρεπό.

Ο Ολυμπιακός παραμένει πρωτοπόρος χωρίς απώλειες και με ρεκόρ 3-0, ενώ ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο 1-1. Ο Ηρακλής (0-2) είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter