Μπάσκετ: Η ΑΕΚ πέρασε, ο ΠΑΟΚ φωνάζει

Μπάσκετ: Η ΑΕΚ πέρασε, ο ΠΑΟΚ φωνάζει

Η ΑΕΚ κέρδισε το τρίτο εισιτήριο για τα ημιτελικά των πλέι-οφ της Basket League με 2-1 νίκες επί του ΠΑΟΚ και έδωσε ραντεβού με τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, σε αναμέτρηση πέντε αγώνων.

Το σημερινό ντέρμπι των «Δικεφάλων» στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε με σκορ 87-81 υπέρ των «κιτρινόμαυρων» (ημίχρονο 49-29), αλλά και με φωνές από τους ηττημένους.

Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή και προηγήθηκε ακόμα και με 20 πόντους στα μισά τα γ’ περιόδου (58-38), αλλά ο ΠΑΟΚ αντεπιτέθηκε με τρίποντα του Καμπερίδη και απείλησε με ανατροπή. Η φάση κλειδί έγινε 30 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όταν ο Μέικον έκοψε αντικανονικά το λέι-απ του Γκρίφιν στο 83-79, αλλά οι διαιτητές δεν μέτρησαν καλάθι. Οι διαμαρτυρίες του Άρη Λυκογιάννη και των παικτών του έπεσαν στο κενό.

Ο Μέικον πέτυχε 19 πόντους, ο Γκίκας 14, ο Ματσιούλις 12 και ο Χρυσικόπουλος 9 για την ΑΕΚ. Οι Γκρίφιν (18), Λαβ (13), Κακλαμανάκης (12), Καμπερίδης (8) ξεχώρισαν από τον ΠΑΟΚ.

Στον άλλον ημιτελικό, το 2ο της κανονικής περιόδου Λαύριο θα αντιμετωπίσει το νικητή του αυριανού αγώνα ανάμεσα στον Προμηθέα και το Περιστέρι. Το ματς θα γίνει στην Πάτρα (20.50).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter