Μπάσκετ: Η «βασίλισσα» υποκλίθηκε στον ΠΑΟ

Μπάσκετ: Η «βασίλισσα» υποκλίθηκε στον ΠΑΟ

Η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρεάλ, με 88-82, στο ΟΑΚΑ, πανηγυρίστηκε και από τις δύο ελληνικές ομάδες που συνεχίζουν το ανηφορικό σαφάρι της Euroleague.

Οι «πράσινοι» βρίσκονται πλέον πολύ κοντά στην πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, ενώ ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται την Παρασκευή (21.00) τη Γαλατασαράι στο Φάληρο, μπορεί να διεκδικήσει από τους Ισπανούς και από την ΤΣΣΚΑ την 1η ή τη 2η θέση της τελικής κατάταξης της κανονικής περιόδου.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε πλήρης, μετά από 3 μήνες, σε ευρωπαϊκό αγώνα, με την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ και κυριάρχησε από την αρχή ως το τέλος, χωρίς να πτοηθεί από τις αντεπιθέσεις της «βασίλισσας».

Η Ρεάλ προηγήθηκε με 68-66 στο 35ο λεπτό, αλλά η δράση των Τζέιμς, Σίνγκλετον και Μπουρούση οδήγησε τον Παναθηναϊκό στο σερί (9-1) που τελικά έκρινε τον αγώνα. Οι συνδυασμοί του Καλάθη με τον Γκιστ στο α’ ημίχρονο έκαναν τον ΠΑΟ αφεντικό του αγώνα, ενώ η άμυνα των παικτών του πάνω στον φορμαρισμένο Σέρχιο Γιουλ έβγαλε εκτός ρυθμού τον ηγέτη της Ρεάλ. Ο Γιουλ πέτυχε 10 πόντους και μοίρασε 8 ασίστ, αλλά υπέπεσε σε 5 λάθη, τα οποία έφεραν ελληνικούς αιφνιδιασμούς.

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον μόνος στην 5η θέση, με 15 νίκες και 11 ήττες, ενώ παραμένει αήττητος από τις ξένες ομάδες που επισκέφτηκαν την Αθήνα. Η σύνθεσή του στο ματς με τη Ρεάλ: Σίνγκλετον 21, Νίκολς 2, Ρίβερς 13, Τζέιμς 14, Φώτσης, Παππάς 4, Φελντίν 14, Γκιστ 11, Γκέιμπριελ 2, Μπουρούσης 2, Καλάθης 5. Ο Ράντολφ ήταν πρώτος σκόρερ των Ισπανών με 13 πόντους, ενώ ο Αγιόν έβαλε 12 και οι Ντόντσιτς, Χάντερ από 10.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter