Μπάσκετ: Η Εθνική σκόρπισε τρόμο στην Κίνα

Μπάσκετ: Η Εθνική σκόρπισε τρόμο στην Κίνα

Σε επίδειξη δύναμη της αγριεμένης ελληνικής ομάδας εξελίχθηκε η πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ στη μακρινή Κίνα.

Η “επίσημη αγαπημένη” των Ελλήνων φιλάθλων (από τους οποίους 50-60 την ακολούθησαν στη Ναντζίνγκ) συνέτριψε το Μαυροβούνιο με και δικαίωσε όσους τη θεωρούν φαβορί για την πρωτιά του Ομίλου.

Η Εθνική μπήκε στο γήπεδο αγχωμένη και ξεκίνησε με 0/4 τρίποντα, αλλά η τρομερή άμυνά της τη βοήθησε να “ξεμπουκώσει” και να βρει εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό, μετά από κλεψίματα και τάπες. Μετά το 17-9 του δεκαλέπτου, η ελληνική ομάδα πάτησε γκάζι και έφτασε στο +26 με τη λήξη του ημιχρόνου (42-16).

 Έπαιξε ωραίο και θεαματικό μπάσκετ, με πολλή ταχύτητα και καρφώματα, αλλά ήταν ικανή και στο μισό γήπεδο, ιδίως στα μετόπισθεν. Εφεδρικοί όπως ο Πρίντεζης, ο Παπαγιάννης και ο Θανάσης Αντετοκούνμπο της έδιναν έξτρα ώθηση όταν οι βασικοί αποσύρονταν στον πάγκο. Μόνο όταν ο Γιάννης υπέπεσε στο 3ο φάουλ του έδωσαν σημεία ζωής οι Μαυροβούνιοι, αλλά η διαφορά δεν έπεσε κάτω από τους 20 πόντους (53-33). Aργότερα, έφτασε και στους 30, χωρίς να χρειαστεί να επιστρέψει ο “Greek Freak” (70-40). Ο Γιάννης έπαιξε μόλις 16 λεπτά.

Το χωρητικότητας 19.000 θεατών γήπεδο γέμισε ασφυκτικά, από Κινέζους οι οποίοι αποθέωναν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο από το ζέσταμα κιόλας (1,5 ώρα πριν το τζάμπολ), με την παραμικρή αφορμή ή και …χωρίς αφορμή. Ο ΜVP τους ΝΒΑ τους αποζημίωσε με ωραίες προσωπικές φάσεις, αλλά δεν χρειάστηκε να ζοριστεί πολύ. Αγωνίστηκε κανονικά και ο Κώστας Σλούκας, 16 μέρες μετά τον τραυματισμό του στο τουρνουά “Ακρόπολις”.

Επαιξαν οι Λαρεντζάκης 3(1), Μπουρούσης 12(2), Καλάθης 5, Σλούκας 4, Παπαγιάννης 15, Πρίντεζης 16(2), Παπαπέτρου 4, Παπανικολάου 2, Μάντζαρης 2, Βασιλόπουλος , Γ.Αντετοκούνμπο 10, Θ.Αντετοκούνμπο 8. Από το Μαυροβούνιο , ο Νίκολα Βούτσεβιτς (συμπαίκτης του Γιάννη στο φετινό All-Star Game του ΝΒΑ ) ήταν ο κορυφαίος με 12 πόντους.

Η Εθνική μας θα αντιμετωπίζει την Τρίτη (3μμ) τη Βραζιλία, η οποία νίκησε δύσκολα τη Νέα Ζηλανδία με 102-94. Εάν νικήσει, εξασφαλίζει από νωρίς την πρόκρισή της στον 2ο γύρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter