Μπάσκετ: Η Εθνική στον δρόμο για την Κίνα

Μπάσκετ: Η Εθνική στον δρόμο για την Κίνα

Τριανταεννέα ημέρες πριν το πρώτο τζάμπολ του Παγκοσμίου Κυπέλλου στην Κίνα (1 Σεπτεμβρίου, με αντίπαλο το Μαυροβούνιο), η Εθνική ομάδα μπάσκετ άνοιξε -ελλιπής, ακόμη- την αυλαία της προετοιμασίας της.

Οι διεθνείς που έχουν κληθεί από τον Θανάση Σκουρτόπουλο θα ενταχθούν σταδιακά στο πρόγραμμα, αφού σε κάποιους έχει δοθεί άδεια ολίγων ημερών, ανάλογα με την επιβάρυνση και τις υποχρεώσεις που έχουν προηγηθεί. Πάντως, δεν αναμένεται να υπάρξουν απουσίες.

Πρόβλημα παρουσιάστηκε μόνο με τον Τάιλερ Ντόρσεϊ, ο οποίος ζήτησε μερικές μέρες προθεσμία ώσπου να ξεκαθαρίσει η επαγγελματική αβεβαιότητα με το συμβόλαιό του (αφού είναι ελεύθερος και αναζητεί ομάδα στο ΝΒΑ), αλλά πιθανότατα ο Ελληνοαμερικανός άσος θα έρθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες για να ξεκινήσει προετοιμασία τη Δευτέρα.

Ανάμεσα στους 18 που θα ξεκινήσουν προετοιμασία βρίσκονται τα τρία αδέλφια Αντετοκούνμπο (ο ΜVΡ του ΝΒΑ Γιάννης, ο Θανάσης και ο …νεοσύλλεκτος Κώστας), οι βασικοί Καλάθης, Πρίντεζης, Μπουρούσης, Σλούκας, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, ο Βασιλόπουλος που επιστρέφει μετά από 11 χρόνια στο πλαίσιο μεγάλης διοργάνωσης και οι Αθηναίου, Κόνιαρης, Λαρεντζάκης, Μήτογλου, Ντόρσεϊ, Παπαγιάννης, Σαλούστρος.

«Αρχίζουμε από σήμερα μια απαιτητική, αλλά και πολύ δελεαστική προσπάθεια που στην ουσία αποτελεί την συνέχεια της απόλυτα θετικής πορείας της Εθνικής ομάδας στην διαδικασία των προκριματικών», δήλωσε ο Ομοσπονδιακός προπονητής. «Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πλάνο ένταξης των παικτών που έχει εκπονηθεί σε συνεννόηση με όλους και με στόχο από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας να είμαστε όλοι μαζί και να μπούμε σε κανονικούς ρυθμούς. Έννοιες όπως η επιθυμία όλων των μελών της ομάδας για προσφορά και η μεγάλη πρόκληση που υπάρχει μπροστά μας είναι αυτονόητες, οπότε σε αυτή την αφετηρία εγώ θέλω να ευχηθώ να υπάρχει υγεία και τα υπόλοιπα θα τα δούμε και θα τα πούμε στην πορεία».

Το κύριο στάδιο της προετοιμασίας θα γίνει στην Αθήνα, με εξαίρεση την εβδομάδα 5-11 Αυγούστου, όταν η ομάδα θα μεταβεί στην Κρήτη για το διεθνές τουρνουά «Aegean» στο Ηράκλειο, με αντιπάλους το Ιράν (8/8 προπονητικό, 11/8 επίσημο) και την Ουγγαρία (9/8).

Θα ακολουθήσει η μεγάλη γιορτή του τουρνουά «Ακρόπολις Eurobank» στις 16,17 και 18 Αυγούστου με αντιπάλους κατά σειρά Ιταλία, Τουρκία και Σερβία.

Η αναχώρηση για την Κίνα είναι προγραμματισμένη για τις 21 Αυγούστου, με πρώτο σταθμό την πόλη Σουζού, όπου η «επίσημη αγαπημένη» θα συμμετάσχει σε τουρνουά με την Ιορδανία (24/8), την οικοδέσποινα του Μουντομπάσκετ Κίνα ( 26/8) και μία από τις Τουρκία, Σενεγάλη (27/8).

Οι πρώτοι αγώνες της Εθνικής στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα γίνουν στην πόλη Ναντζίνγκ, με αντιπάλους κατά σειρά το Μαυροβούνιο (1/9), τη Βραζιλία (3/9) και τη Νέα Ζηλανδία (5/9), σε Όμιλο από τον οποίο προκρίνονται οι δύο πρώτες ομάδες. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια θα αρχίσουν στις 3μμ ώρα Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter