Μπάσκετ: Η Εθνική «άλωσε» την Πόλη

Μπάσκετ: Η Εθνική «άλωσε» την Πόλη

Θριαμβευτική νίκη που αποτελεί υποθήκη πρόκρισης για το Μουντομπάσκετ του 2023 πέτυχε η Εθνική μπάσκετ επί της Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη: 67-76. Στο ημίχρονο, η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 33-36.

Η εκπληκτική πεντάδα των Κώστα Σλούκα, Δημήτρη Μωραΐτη, Κώστα Παπανικολάου, Δημήτρη Αγραβάνη και Γιώργου Παπαγιάννη ήταν αυτή που σφράγισε την πολύτιμη νίκη απέναντι στην επικίνδυνη Τουρκία.

«Ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε δύσκολη ατμόσφαιρα, είχαμε ένα πλάνο και το στηρίξαμε», είπε μετά τη νίκη ο Παπαγιάννης.
«Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να τα δώσω όλα για δύο νίκες».
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 22-17 στις αρχές του β’ ημιχρόνου, αλλά η Εθνική μας προσπέρασε λίγο πριν την ανάπαυλα, με πρωταγωνιστές τους Παπαγιάννη, Αγραβάνη.

Ο Μωραΐτης έδωσε το σύνθημα για την ελληνική εκτόξευση με δύο τρίποντα στο 41-41 και η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό, 44-54. Ο Κώστας Σλούκας έσπασε το ρόδι με άλλα δύο τρίποντα και το σκορ έγινε 46-62 στο τέλος της γ’ περιόδου.

Ωστόσο, η Εθνική έμεινε άσφαιρη για 4:50 και οι Τούρκοι έφτασαν σε απόσταση βολής μέσα σε ένα πεντάλεπτο: 60-62 με σερί 14-0 και με αρωγό την έδρα στο «Σινάν Ερντέμ». Ο Παπανικολάου και κυρίως ο Αγραβάνης (με δύο τρίποντα) πέτυχαν τα καλάθια που έδωσαν νέα πνοή στην ελληνική ομάδα.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Αγραβάνης 22 (11 ριμπ.), Σλούκας 9 (9 ασίστ), Παπαγιάννης 21 (9 ριμπ.), Παπανικολάου 8, Μωραΐτης 10, Λαρεντζάκης, Καλαϊτζάκης 3, Μουράτος, Κουζέλογλου 3, Γόντικας, Γκίκας. Δεν έπαιξε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης. Εκτός δωδεκάδας έμεινε ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, ενώ δεν ταξίδεψε στην Τουρκία ο Γιώργος Πρίντεζης.

Από την Τουρκία διακρίθηκαν οι Λάρκιν (16), Μαχμούτογλου 15, Μπιρσέν 12, Τουντσέρ 10.

Στον προηγούμενο αγώνα, την περασμένη Παρασκευή στα Άνω Λιόσια, η Ελλάδα νίκησε την Τουρκία με 72-71, με 2/2 βολές του Κώστα Παπανικολάου λίγο πριν την εκπνοή. Οι δύο αγώνες της Λευκορωσίας με τη Μ.Βρετανία αναβλήθηκαν λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε η βαθμολογία του Ομίλου έχει ως εξής: Ελλάδα 3-1, Μ.Βρετανία 1-1, Λευκορωσία 1-1, Τουρκία 1-3.

Στο επόμενο «παράθυρο», στις αρχές του καλοκαιριού, η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τους Βρετανούς εντός έδρας (30/6) και τους Λευκορώσους εκτός (3/3).

Στην επόμενη φάση, που αρχίζει τέλη Αυγούστου, θα προκριθούν οι πρώτες 3 ομάδες του παραπάνω Ομίλου και θα συγκροτήσουν νέο Όμιλο με 3 από τις Σερβία, Βέλγιο, Λεττονία, Σλοβακία, μεταφέροντας τα μέχρι τότε αποτελέσματά τους. Στο Μουντομπάσκετ 2023 (Ιαπωνία, Ινδονησία, Φιλιππίνες) θα περάσουν οι κορυφαίες 3 ομάδες της τελικής βαθμολογίας.

 

 

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter