Μπάσκετ: Η Euroleague αποφάσισε τη συνέχιση της σεζόν

Μπάσκετ: Η Euroleague αποφάσισε τη συνέχιση της σεζόν

Tην ολοκλήρωση της σεζόν 2019-20 όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες αποφάσισε το Εκτελεστικό Γραφείο της Εuroleague και του Eurocup.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη σημερινή τηλεδιάσκεψη τονίζεται ότι θα επιχειρηθεί να περαιωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα των δύο διοργανώσεων, ακόμα και αν χρειαστεί να παραταθεί η διάρκειά τους μετά τον Μάιο και να συμπυκνωθεί η δράση.

Η Βαρκελώνη ανέλαβε να μελετήσει τροποποίηση του συστήματος διεξαγωγής «εάν αυτό κριθεί αναγκαίο», αλλά προτεραιότητα παραμένει η τήρηση του υπάρχοντος προγράμματος, με πλέι-οφ και φάιναλ-φορ.

Θα εξεταστεί επίσης η αλλαγή του κανονισμού σχετικά με το οικονομικό fair play και τις υποχρεώσεις των ομάδων προς παίκτες και προπονητές, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ισονομίας. Οι σχετικές προτάσεις θα υποβληθούν στις Ενώσεις των αθλητών και των προπονητών.

Σε όλες σχεδόν τις ομάδες υπάρχει αυτή τη στιγμή εικόνα διάλυσης για προφανείς λόγους, ενώ οι προπονήσεις έχουν σταματήσει σχεδόν παντού και πολλά πρωταθλήματα (μεταξύ των οποίων και το ελληνικό) τερματίζονται αμετάκλητα.

Αναμένονται αντιδράσεις, από μπασκετμπολίστες και ομάδες. «Μόνο οι αθλητές καταλαβαίνουν πόσο δύσκολο είναι να βρεθεί ξανά το κορμί τους σε καλή φυσική κατάσταση, έστω και μετά από δύο εβδομάδες απουσίας», διαμαρτυρήθηκε μέσω Twitter o Μάλκολμ Ντιλέινι της Μπαρτσελόνα. «Ένας ή περισσότεροι μήνες εκτός δράσης απαιτούν μακρά περίοδο ανασυγκρότησης».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter