Μπάσκετ: Η Θεσσαλονίκη θέλει τη Εuroleague

Μπάσκετ: Η Θεσσαλονίκη θέλει τη Εuroleague

Σε κίνηση έκπληξη προχώρησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο οποίος ζήτησε από την Euroleague το χρίσμα για τη φιλοξενία της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Τζόρντι Μπερτομέου, η διοργανώτρια αρχή σκοπεύει να συγκεντρώσει σε μία πόλη τις 18 ομάδες, για τη διεξαγωγή των τελευταίων 6 αγωνιστικών της κανονικής περιόδου, αλλά και ενός Final-8 για τη διεκδίκηση του τίτλου αντί των πατροπαράδοτων πλέι-οφ που θα ολοκληρώνονταν με Final-4.

Εάν ευοδωθεί το σχέδιο, οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 4 Ιουλίου και θα διαρκέσουν περίπου 20 μέρες. Ωστόσο προβλέπεται να υπάρξει και μακρά περίοδος προετοιμασίας των ομάδων, καθώς και καραντίνα δύο εβδομάδων εφ’ όσον αυτό απαιτηθεί από το πρωτόκολλο της διοργανώτριας χώρας.

Πρόκειται συνεπώς για εγχείρημα στο οποίο θα εμπλακούν σχεδόν 1000 άτομα, σε συνθήκες «εγκλεισμού» περίπου δύο μηνών. Οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, με διαρκή τηλεοπτική κάλυψη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr που αποκάλυψε το θέμα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προτίθεται να διοργανώσει τους αγώνες στο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Πυλαία και στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, ποντάροντας στα έσοδα από την παρατεταμένη διαμονή των ομάδων στην πόλη.

Η Αθήνα, η Μόσχα και η Λιθουανία (Βίλνιους, Κάουνας) έχουν εκδηλώσει επίσης ενδιαφέρον για τον ρόλο της οικοδέσποινας.

Mετά την 24η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 6η θέση της κατάταξης και ο Ολυμπιακός στην 11η. Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν μέχρι τις 24 Μαϊου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter