Μπάσκετ: Ήττα σαν νίκη για ΑΕΚ, ραντεβού με Ζήση

Μπάσκετ: Ήττα σαν νίκη για ΑΕΚ, ραντεβού με Ζήση

O «εμφύλιος των Δικεφάλων» ανέδειξε νικήτρια την ΑΕΚ, η οποία πέρασε στα προημιτελικά του Basketball Champions League με …ήττα, 63-62.

To 75-84 της Θεσσαλονίκης ήταν ασπίδα πρόκρισης για την κάτοχο του τροπαίου. Ο ΠΑΟΚ πάλεψε για να ανατρέψει το -9 του πρώτου αγώνα και προηγήθηκε με 50-45 στο 32ο λεπτό. Ένα δύσκολο τρίποντο του Ματσιούλις και ένα κάρφωμα του Τζέιμς μετά από κλέψιμο έφεραν ισορροπία στο παιχνίδι, το οποίο παρακολούθησαν 8.000 φίλοι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Διακρίθηκαν από την ΑΕΚ οι Χάντερ (11), Ματσιούλις (10), Λαρεντζάκης (8), ενώ ο τραυματίας Θίοντορ έπαιξε μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Από τον ΠΑΟΚ, που πέτυχε νίκη γοήτρου, ξεχώρισαν οι Τζέφερσον (11), Μαργαρίτης (10), Χάτσερ (10).

Το τελευταίο εμπόδιο της ΑΕΚ πριν το φάιναλ-φορ θα είναι η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση, η οποία νίκησε στην Τουρκία τη Μπάνβιτ με 88-85 (είχε κερδίσει και το πρώτο ματς με 81-79 στη Γερμανία).

Η επόμενη φάση θα διεξαχθεί -και αυτή- με σύστημα διπλών αγώνων. Eχουν ήδη προκριθεί η γαλλική Ναντέρ, η Χάποελ Ιερουσαλήμ και η ρωσική Νιζνι Νόβγκοροντ, ενώ αναμένεται το αποτέλεσμα της επαναληπτικής αναμέτρησης του Προμηθέα Πάτρας με την Τενερίφη στην Ισπανία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter