Μπάσκετ: Ηττημένος, αλλά… σώος ο Σλούκας

Μπάσκετ: Ηττημένος, αλλά… σώος ο Σλούκας

Το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από μία άγονη δεκαετία κατέκτησε στην Τουρκία η Εφές του Εργκίν Αταμάν και των Λάρκιν, Μίτσιτς, Ντάνστον.

Η μπλε ομάδα της Κωνσταντινούπολης κατανίκησε γηπεδούχος τη Φενέρμπαχτσε με 89-74 και ολοκλήρωσε τροπαιούχος τη σειρά των τελικών. Μάλλον η νικήτρια αδικείται από το τελικό 4-3, παρά η ηττημένη.

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο κορυφαίος της Φενέρ με 21 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπάουντ, αλλά η εικόνα που σόκαρε προσωρινά τους Έλληνες τηλεθεατές ήταν ο τραυματισμός του στα μέσα του α` ημιχρόνου, όταν έπεσε πάνω στο πόδι του ο άλλοτε συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Μπράιαντ Ντάνστον. Ο Σλούκας αρχικά πονούσε πολύ, αλλά ο τραυματισμός αποδείχθηκε επιπόλαιος και δεν του κόστισε πάρα λίγα λεπτά απουσίας.

Όσο για το μέλλον του, όλα δείχνουν ότι ο 29χρονος Σλούκας θα μείνει στην Φενέρμπαχτσε και για την επόμενη τριετία, υπό τον όρο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτές τουλάχιστον είναι οι πληροφορίες που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και από τον Πειραιά, όπου ο Ολυμπιακός φέρεται να εισέπραξε αρνητική απάντηση στη γενναιόδωρη πρόταση που κατέθεσε στα μέσα της εβδομάδας.

Στο ημίχρονο η Εφές προηγήθηκε με 44-37 με 20 πόντους του MVP Σέιν Λάρκιν. Η Φενέρ παραδόθηκε όταν η διαφορά ξεπέρασε τους 15 πόντους (74–58) και ο ασυγκράτητος Αμερικανός σταμάτησε στους 38 έναντι 20 του Σέρβου Μίτσιτς. Η Φενέρ, τέσσερις φορές πρωταθλήτρια την προηγούμενη πενταετία επί Ομπράντοβιτς, αγωνίστηκε στους τελικούς χωρίς τον MVP της Euroleague Γιαν Βέσελι.

Υπενθυμίζουμε ότι η Εφές είχε νικήσει την Φενέρ και στον ημιτελικό της Euroleague στη Βιτόρια, πριν ηττηθεί από την ΤΣΚΚΑ στον τελικό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter