Μπάσκετ: Ηττημένος στο νήμα ο Ολυμπιακός στην Πόλη

Μπάσκετ: Ηττημένος στο νήμα ο Ολυμπιακός στην Πόλη

Πάλεψε για τη μεγάλη ανατροπή ο Ολυμπιακός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έφυγε ηττημένος από το κατάμεστο από 14.000 φιλάθλους σπίτι της Φενέρμπαχτσε: 79-77, αφού το σουτ της τελευταίας στιγμής βρήκε σίδερο.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε το κάκιστο πρώτο ημίχρονο, όταν βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές: 29-13, 38-22, 46-33 στην ανάπαυλα. Οι Παπανικολάου, Φαλ, Κάνααν, Πίτερς δρομολόγησαν την αντεπίθεση και οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν σε απόσταση αναπνοής (53-52, 62-61), ώσπου ισοφάρισαν με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ 3,5 λεπτά πριν το φινάλε: 71-71.

Δύο τρίποντα και ένα κάρφωμα του Γιώργου Παπαγιάννη έφεραν ξανά τη Φενέρ σε θέση ισχύος, 79-74, αλλά ο Άλεκ Πίτερς κράτησε τον Ολυμπιακό όρθιο με τρίποντο στα 53’’. Στην τελευταία επίθεση των πρωταθλητών Ελλάδας, με αφετηρία τα 16 δευτερόλεπτα, ο Ουίλιαμς-Γκος αστόχησε και ο Μιλουτίνοφ δεν μπόρεσε να σκοράρει με φόλοου.

Ο Ολυμπιακός, που την ερχόμενη εβδομάδα φιλοξενεί τη Βασκόνια του Ντούσκο Ιβάνοβιτς, βρίσκεται πλέον στο 3-3. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έπαιξε με ενοχλήσεις λόγω τενοντίτιδας και πέτυχε 12 πόντους, αλλά ο Τόμας Γουόκαπ έμεινε άποντος, με 5 ασίστ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Κάνααν 15, Ουίλιαμς-Γκος 13, Λαρεντζάκη, Μπραζντέικις 4, Παπανικολάου 7, Πίτερς 19, Φαλ 7. Απουσίασαν και αυτή τη φορά οι τραυματίες ΜακΚίσικ και Σίκμα.

Από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, που μετράει 5 νίκες και 1 ήττα, ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Τάιλερ Ντόρσεϊ πέτυχε 8 πόντους. Ο Παπαγιάννης ήταν κορυφαίος σκόρερ με 15, ενώ ο Νικ Καλάθης τελείωσε τον αγώνα με 6 πόντους και 5 ασίστ. Ξεχώρισαν και οι Πιερ 14, Μότλεϊ 10, Χέις-Ντέιβις 9.

Ο Παναθηναϊκός (2-3) θα δοκιμαστεί το βράδυ της Παρασκευής στην Ισπανία απέναντι στην ισχυρότατη Μπαρτσελόνα (4-1), όπου μάλιστα θα αναμετρηθούν οι αδελφοί Ερνανγκόμεθ, Βίλι και Χουάντσο. Από την αποστολή των «πρασίνων» αποκλείστηκαν (εκτός του Ιωάννη Παπαπέτρου) ο ασθενής με γαστρεντερίτιδα Κώστας Σλούκας και ο τραυματίας Λούκα Βιλντόσα, ενώ ο Κέντρικ Ναν δεν έχει φτάσει ακόμη στην Ελλάδα για να φορέσει τα πράσινα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter