Μπάσκετ: Ιτούδης τέλος από την Εθνική ομάδα

Μπάσκετ: Ιτούδης τέλος από την Εθνική ομάδα

Σε κοινή συναινέσει διαζύγιο με τον Δημήτρη Ιτούδη προχώρησε η Ελληνική Ομοσπονδία μπάσκετ, πέντε μέρες μετά τον τελευταίο αγώνα της Εθνικής ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Μανίλα.

Η απόφαση για διακοπή του τριετούς συμβολαίου ήταν ειλημμένη από μέρες, αλλά βρήκε σύμφωνο και τον Ιτούδη, ο οποίος δεν ήταν διατεθειμένος να μείνει στην Εθνική μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Η συνάντησή του με τον Βαγγέλη Λιόλιο στην Αθήνα, ανήμερα των 52ων γενεθλίων του, οριστικοποίησε τον πρόωρο χωρισμό. Στον Ιτούδη χρεώνεται από την ΕΟΚ η μέτρια πορεία της Εθνικής την τελευταία διετία, αλλά και οι τεταμένες σχέσεις με αρκετούς πρωτοκλασάτους παίκτες. 

Τα ονόματα που ακούστηκαν από μέρες για το πόστο που χηρεύει είναι αυτά του Γιάννη Σφαιρόπουλου και του Βασίλη Σπανούλη. Ο τελευταίος μάλιστα προορίζεται για ρόλο υπερπροπονητή, με αρμοδιότητα όλες τις Εθνικές ομάδες (Ανδρών, Νέων, Εφήβων, Παίδων), αλλά παραμένει άγνωστη η ακριβής μορφή της πιθανής συνεργασίας. Ο Σπανούλης εργάζεται στο Περιστέρι και δύσκολα θα αποδεχθεί πλήρη απασχόληση στην Ομοσπονδία. Ο Σφαιρόπουλος, που θήτευσε επί χρόνια στην Εθνική Ανδρών ως βοηθός, είναι άνεργος αυτή την εποχή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter