Μπάσκετ: Ήττα για τη χωρίς Γιάννη Εθνική

Μπάσκετ: Ήττα για τη χωρίς Γιάννη Εθνική

Δεν μπόρεσε να ζευγαρώσει τις νίκες της απέναντι στην Ισπανία η ελλιπέστατη Εθνική μπάσκετ. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες του Τόκιο κέρδισαν με  87-80 σε φιλικό αγώνα στη Μαδρίτη.

Η «επίσημη αγαπημένη» παρατάχθηκε στο κατάμεστο από 18.000 θεατές Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους, αφού αισθάνθηκε «ήπιες», όπως ανακοινώθηκε, ενοχλήσεις στο γόνατο.

Απουσίασαν επίσης οι τραυματίες Σλούκας, Παπαγιάννης. Η συμμετοχή του τελευταίου στο Ευρωμπάσκετ παραμένει αμφίβολη. Η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Oι Μωραΐτης, Γόντικας έμειναν στην Αθήνα, ενώ ο Π. Καλαϊτζάκης δεν χρησιμοποιήθηκε.

Το σκορ στο ημίχρονο ήταν 45-40, ενώ νωρίτερα οι Ισπανοί προηγήθηκαν και με 13 πόντους (45-32). Η ελληνική ομάδα αντεπιτέθηκε και προσπέρασε 45-47, αλλά δεν είχε λύσεις και βρέθηκε να κυνηγάει ξανά τους γηπεδούχους (65-53, 79-65).  Η διαφορά δεν ξανάπεσε κάτω από τους 7 πόντους.

Ο Δημήτρης Αγραβάνης ήταν ο κορυφαίος παίκτης της Εθνικής με 24 πόντους, ενώ ο Τάιλερ Ντόρσεϊ πρόσθεσε 9. Ο Νικ Καλάθης μέτρησε 8 πόντους, 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Έπαιξαν και οι Παπαπέτρου 8, Λούντζης 2, Παπανικολάου 5, Λαρεντζάκης 7, Μποχωρίδης 5, Κ. Αντετοκούνμπο 6, Κασελάκης 5, Θ. Αντετοκούνμπο 1, Κουζέλογλου.

Μεταξύ των θεατών στη Μαδρίτη ήταν και ο προπονητής των Μιλγουόκι Μπακς Μάικ Μπούντενχολζερ, ο οποίος θα ταξιδέψει και στην Αθήνα για να παρακολουθήσει το τουρνουά «Ακρόπολις».

Οι Ισπανοί έπαιξαν και πάλι χωρίς τους Γκαρούμπα, Αμπάλδε. Επέστρεψε όμως ο Σέρχιο Γιουλ, με 6 πόντους. Διακρίθηκαν οι αδελφοί Ουίλι και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, με 23 και 10 πόντους αντίστοιχα. Ο Πραντίγια πέτυχε 12, ο Μπράουν 8, ο Σάιθ 7 και ο Ρούντι 6.

Τα επόμενα φιλικά τεστ της Εθνικής μας έχουν προγραμματιστεί για τις 17-19 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Στο ετήσιο «Ακρόπολις» η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει τις Πολωνία, Γεωργία, Τουρκία.

  • Στο Ευρωμπάσκετ Νεανίδων, που συνεχίζεται στο Ηράκλειο, η Εθνική ομάδα Κ18 ηττήθηκε και από την Ουγγαρία με 45-57 (Βασιλείου 18, Μπαξεβάνου 10) και κινδυνεύει με υποβιβασμό στην Β’ κατηγορία. Στη συνέχεια της διοργάνωσης, θα παίξει για τις 13η-16η θέσεις.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter