Μπάσκετ: Και ο Πρίντεζης νοκ-άουτ στην Εθνική

Μπάσκετ: Και ο Πρίντεζης νοκ-άουτ στην Εθνική

Χωρίς τον Γιώργο Πρίντεζη θα παραταχθεί η Εθνική Ανδρών στο Προολυμπιακό τουρνουά, στη Βικτόρια του Καναδά. Ο άσος του Ολυμπιακού τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αποκλείστηκε από την αποστολή, αφού πρόκειται να χειρουργηθεί άμεσα.

«Εάν κατορθώσουμε να προκριθούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ίσως προλάβει να μας ενισχύσει», είπε ο Ρικ Πιτίνο. «Είναι βαρύ πλήγμα, σαν να χάνει μία ομάδα του ΝΒΑ τον Κρις Πολ ή τον Κάιρι Ίρβινγκ.. Ο Πρίντεζης έπαιζε καταπληκτικά στις προπονήσεις και είναι εξαιρετικός άνθρωπος, αλλά δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη συμμετοχή κανενός. Ο Γιώργος είναι πολεμιστής και έκανε τα πάντα για να παίξει, αλλά τρεις γιατροί συμφώνησαν ότι χρειάζεται εγχείρηση».

Η νίκη επί του Μεξικού 101-98 (ημίχρονο 52-44) στην πρεμιέρα του τουρνουά «Ακρόπολις» και το ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της Εθνικής 20 μήνες μετά την πρόσληψή του πέρασαν σε δεύτερη μοίρα.

O Kώστας Σλούκας πέτυχε το κρίσιμο καλάθι και τις 1/2 βολές με τις οποίο σφραγίστηκε η ελληνική νίκη στα τελευταία 11 δευτερόλεπτα. Εκτός αγώνα έμεινε και ο Βασίλης Σπανούλης, που αντιμετωπίζει πρόβλημα μικροτραυματισμού. Ο Νικ Καλάθης θα προστεθεί στην ομάδα τη Δευτέρα.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Ρογκαβόπουλος 7(1), Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 10, Λαρεντζάκης 2, Καββαδάς 8, Σλούκας 24(3), Μποχωρίδης 6, Παπαγιάννης 12, Γιαννόπουλος 11(3), Χουγκάζ, Γκίκας, Μήτογλου 17(1), Κ.Αντετοκούνμπο 4.

Η συμμετοχή των Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο θεωρείται πολύ δύσκολη έως απίθανη, ανάλογα και με την πορεία των Μιλγουόκι Μπακς στα πλέι-οφ του ΝΒΑ. Το έβδομο και τελευταίο παιχνίδι των Μπακς με τους Μπρούκλιν Νετς (3-3) θα διεξαχθεί τα ξημερώματα της Κυριακής.

H ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Πουέρτο Ρίκο το βράδυ του Σαββάτου και τη Σερβία την Κυριακή στους υπόλοιπους αγώνες της για το «Ακρόπολις». Το Προολυμπιακό τουρνουά θα ξεκινήσει στις 29 Ιουνίου στη Βικτόρια του Καναδά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter