Μπάσκετ: Καλούτσικη η Εθνική, ξεκίνημα με νίκη

Μπάσκετ: Καλούτσικη η Εθνική, ξεκίνημα με νίκη
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Με μία αρκετά καλή εμφάνιση και φιλική νίκη επί της Πολωνίας στο ΣΕΦ ξεκίνησε η Εθνική μπάσκετ την προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά: 78-73 μπροστά σε 7.000 θεατές.

Στο ημίχρονο η Εθνική μας προηγήθηκε με 46-41, αν και στο ξεκίνημα έχανε με διψήφια διαφορά. Το σκορ έγινε 58-48 στην γ’ περίοδο, αλλά οι Πολωνοί επέστρεψαν μετά την αποχώρηση του Γιώργου Παπαγιάννη, ο οποίος χτυπήθηκε στο πρόσωπο και πήγε ματωμένος στα αποδυτήρια για ράμματα (62-63). Οι Καλάθης, Λούντζης, Τολιόπουλος βοήθησαν την ελληνική ομάδα να αποσπαστεί ξανά και να φτάσει στο +10.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που τραυματίστηκε στη γάμπα στις 10 Ιουνίου και έκανε μόνο ατομικές προπονήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, έμεινε εκτός δωδεκάδα. Με πολιτικά είδαν επίσης τον αγώνα ο αδελφός του Κώστας και οι Παπανικολάου, Μαντζούκας, Αβδάλας, Τανούλης.

Αγωνίστηκαν κανονικά οι Γουόκαπ (7), Καλάθης (8), Λαρεντζάκης, Μήτογλου (6), Παπαγιάννης (12) και οι Καλαϊτζάκης (8), Μωραΐτης (3), Λούντζης (3).

Ο Βασίλης Τολιόπουλος πέτυχε 12 πόντους και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος πρόσθεσε 11. Οι δυό τους έβαλαν μάλιστα από τρία τρίποντα. Ο Βασίλης Σπανούλης χρησιμοποίησε και τους Κουζέλογλου (2), Χουγκάζ (6).

Από την πολωνική ομάδα, απουσίασε ο νατουραλιζέ Τζέρεμι Σότσαν των Σαν Αντόνιο Σπερς. Ο άλλοτε «πράσινος» Σλότερ ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, ενώ ο Μπαλτσερόφσκι πρόσθεσε 11.

Νωρίτερα αποχώρησε από την προετοιμασία της Εθνικής ο Κώστας Σλούκας, ο οποίος υποφέρει από οστικό οίδημα στο γόνατο. Θα απουσιάσουν επίσης οι Παπαπέτρου, Ρογκαβόπουλος και Θ. Αντετοκούνμπο.

Οι δύο τελευταίοι αγώνες προετοιμασίας της Εθνικής εν όψει του Προολυμπιακού τουρνουά (2-7 Ιουλίου στο ΣΕΦ) θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα, στα πλαίσια του ετήσιου «Ακρόπολις», στο ίδιο γήπεδο: την Τρίτη με το Μαυροβούνιο και την Πέμπτη με τις Μπαχάμες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter