Μπάσκετ: Κανονικά αύριο οι εκλογές της ΕΟΚ

Μπάσκετ: Κανονικά αύριο οι εκλογές της ΕΟΚ

Oι πολύκροτες εκλογές της Ομοσπονδίας μπάσκετ θα διεξαχθούν -εκτός απροόπτου- αύριο Κυριακή, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, μετά από διαδοχικές αναβολές και καθυστέρηση αρκετών μηνών.

Τη θέση του απερχόμενου προέδρου Γιώργου Βασιλακόπουλου θα πάρει ένας από τους Παναγιώτη Φασούλα, Βαγγέλη Λιόλιο και Άγγελο Παπανικολάου. Ο τελευταίος είναι ο εκλεκτός της παλαιάς διοίκησης, η οποία ωστόσο στιγματίστηκε από την ποινική διώξη που ασκείται σε κορυφαίο στέλεχός της για απόπειρα βιασμού.

Η υποψηφιότητα Φασούλα έχει τη στήριξη του Νίκου Γκάλη, ο οποίος προορίζεται για επίτιμος πρόεδρος της ΕΟΚ. Ανάμεσα στα υποψήφια μέλη με την ίδια παράταξη είναι οι Φάνης Χριστοδούλου, Μέμος Ιωάννου, Ευθύμης Ρεντζιάς. «Το μπάσκετ πρέπει να πάει στα χέρια των δικών του ανθρώπων», δήλωσε ο άλλοτε σέντερ της Εθνικής ομάδας.

Με τον Λιόλιο, που από πολλούς θεωρείται φαβορί και έχει τη διακριτική στήριξη της κυβέρνησης, έχουν συμπορευτεί μεταξύ άλλων οι Δήμος Ντικούδης, Κώστας Τσαρτσαρής, Νίκος Χατζηβρέττας.

«Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι τα επικοινωνιακά τρικ», λέει ο Παπανικολάου, ο οποίος θα έχει την υποστήριξη αρκετών σωματείων που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους την τελευταία στιγμή.

Για τη θέση του εκπροσώπου της ΕΟΚ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή οι υποψήφιοι είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος, ο Ευθύμης Ρεντζιάς και ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης. Ο 83χρονος Βασιλακόπουλος δεν μετέχει στα υποψήφια σχήματα, αφού έχει περάσει το όριο ηλικίας.

H γενική συνέλευση της ΕΟΚ θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. Η ψηφοφορία για την ανάδειξη προέδρου υπολογίζεται να αρχίσει στις 3 το μεσημέρι και θα ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter