Μπάσκετ: Καταιγιστικός ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Μπάσκετ: Καταιγιστικός ΠΑΟΚ στο ντέρμπι

Μία από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία των «αιώνιων» ντέρμπι της Θεσσαλονίκης πέτυχε ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Άρη: 96-64 στην Πυλαία.

Mόνο μία φορά έχει νικήσει ο «Δικέφαλος» τον άσπονδο συμπολίτη του με διαφορά μεγαλύτερη των 32 πόντων, σε αγώνα πρωταθλήματος. Το ρεκόρ είναι +35, από το 83-48 της 31ης Οκτωβρίου 2009.

«Όλα πήγαν κατ’ ευχήν σε άμυνα και επίθεση, βρεθήκαμε σε εξαιρετική μέρα», τόνισε ο Άρης Λυκογιάννης. «Αυτή η νίκη θα μας βοηθήσει πολύ ψυχολογικά».

Μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό του, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 11-0 και 29-6 στο εναρκτήριο δεκάλεπτο, ενώ η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 30 πόντους πριν την ανάπαυλα (49-19), όταν ο Άρης είχε 0/12 τρίποντα. Το σκηνικό δεν άλλαξε καθόλου στο δεύτερο μέρος.

Ο Τόνι Ντι Λέο (16), ο Βλάντο Γιάνκοβιτς (14), ο Βαγγέλης Μάντζαρης (13) και ο Ζερμέιν Λαβ (12) ήταν οι πρώτοι σκόρερς του ΠΑΟΚ, από τον οποίο δεν υστέρησε κανείς.

Από τον Άρη, που προερχόταν από τρεις συνεχόμενες νίκες, επέπλευσαν οι Κάουαν (17), Κέλι (13), Χάνλαν (12). «Ουσιαστικά δεν παρουσιαστήκαμε καν στο γήπεδο», ομολόγησε ο Γιάννης Καστρίτης, πριν ζητήσει συγγνώμη από τον κόσμο της ομάδας του.

Πλέον ο ΠΑΟΚ έχει ρεκόρ 3-6 και ο Άρης έπεσε στο 4-5. Οι Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός προηγούνται με 7-1 και ο Προμηθέας ακολουθεί με 7-3, έναντι 6-3 του Κολοσσού και 5-5 της ΑΕΚ.

Στους αγώνες με τους οποίους άνοιξε η 10η αγωνιστική, ο Προμηθέας νίκησε το Λαύριο στην Πάτρα με 79-71 (Αγραβάνης 24), ενώ ο Ηρακλής κατέβαλε την ΑΕΚ με 86-74 στη Θεσσαλονίκη (Σκορδίλης 21).

Το ματς στο Ιβανώφειο σημαδεύτηκε από τον τραυματισμό του Μπράιαν Ανγκόλα, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τραυματισμό στον λάρυγγα. Τελικά το χτύπημα αποδείχθηκε επιπόλαιο («θλαστικό τραύμα») και ο Κολομβιανός μπασκετμπολίστας επέστρεψε κανονικά στην Αθήνα.

Την Κυριακή θα παίξουν Ολυμπιακός-Απόλλων (17.00) και Περιστέρι-Ιωνικός (20.00), ενώ ο αγώνας Λάρισας-Παναθηναϊκού αναβλήθηκε μετά από αίτημα των «πρασίνων». Ο Κολοσσός έχει ρεπό.

Η 10η αγωνιστική ήταν αφιερωμένη από τον ΕΣΑΚΕ στη μήνη του Στέβαν Γέλοβατς, με όλους τους παίκτες να φορούν φανέλες με το όνομα του Σέρβου αθλητή, που «έφυγε» χτυπημένος από εγκεφαλικό επεισόδιο στα 32 του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter