Μπάσκετ: «Κατακόκκινο» το ντέρμπι των «αιωνίων»

Μπάσκετ: «Κατακόκκινο» το ντέρμπι των «αιωνίων»

Η τρίτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (σε τέσσερις αναμετρήσεις) ήταν η πιο εντυπωσιακή και παράλληλα μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση στην ιστορία των «αιώνιων» ντέρμπι: 101-73, μέσα σε αποθέωση από 10.000 φιλάθλους.

Ο αποψινός αγώνας ήταν στα πλαίσια της Euroleague και έγινε στο Φάληρο, όπου οι “πράσινοι” είχαν επικρατήσει στο αντίστοιχο ματς του ελληνικού πρωταθλήματος. Στην ανάπαυλα, το σκορ ήταν 58-33.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπιασαν εκπληκτική απόδοση, ειδικά στο πρώτο μέρος, όταν προηγήθηκαν ακόμα και με 32 πόντους, με μπροστάρη τον πανύψηλο Μουσταφά Φαλ (50-18). Η αντεπίθεση των «πρασίνων» τους έφερε στο 60-46, αλλά η διαφορά μεγάλωσε και πάλι, με το ξέσπασμα του Σάσα Βεζένκοφ. Το σκορ έφτασε και στο +35 υπέρ του Ολυμπιακού λίγο πριν το φινάλε (97-62).

Σχεδόν όλοι οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα διέπρεψαν: Βεζένκοφ 16, Ζαν-Σαρλ 8, Φαλ 13, Σλούκας 16, Μάρτιν 13, Παπανικολάου 13, ΜακΚίσικ 10, Ντόρσεϊ 7, Ουόκαπ 3. Έπαιξαν και οι Έισι, Λαρεντζάκης, ενώ για τον Γιώργο Πρίντεζη (2 π.), αυτό ήταν το χιλιοστό επίσημο ματς της καριέρας του.

O Oλυμπιακός παραμένει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 17-8, σχεδόν ισόβαθμος την τρίτη Αρμάνι (16-7). Η Μπαρτσελόνα προηγείται με 18-5, η Ρεάλ ακολουθεί με 17-6, ενώ η πρωταθλήτρια Εφές είναι πέμπτη με 13-10.

O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε και αυτή τη φορά χωρίς τους τραυματίες Παπαπέτρου, Γιόβιτς. Ξεχώρισαν οι Γιώργος Παπαγιάννης (18), Νεμάνια Νέντοβιτς (16), Ντάριλ Μέικον (23), ενώ έπαιξαν και οι Χουγκάζ 2, Μαντζούκας, Σαντ-Ρόος, Κασελάκης 4, Μποχωρίδης 4, Καββαδάς 2, Ουάιτ 2, Έβανς.

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τελευταία θέση ανάμεσα στις ομάδες που συνεχίζουν, με απολογισμό 6 νίκες και 17 ήττες.

Στη βαθμολογία δεν υπολογίζονται οι αγώνες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Ούνιξ Καζάν. Η οριστική απόφαση για την τύχη των ρωσικών ομάδων θα ληφθεί στις 21 Μαρτίου, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα η αποβολή τους θεωρείται βέβαιη.

Το φάιναλ-φορ της Euroleague θα διεξαχθεί στις 19-21 Μαΐου στο Βελιγράδι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter