Μπάσκετ: Κάτας φεύγει, Πρίφτης έρχεται στον Παναθηναϊκό

Μπάσκετ: Κάτας φεύγει, Πρίφτης έρχεται στον Παναθηναϊκό

Την απομάκρυνση του Όντεντ Κάτας από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ ανακοίνωσε, κάπως ξαφνικά, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δημήτρης Πρίφτης φαίνεται ότι θα είναι ο διάδοχός του.

Ο 53χρονος Πρίφτης εργάστηκε τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη ρωσική Ούνικ Καζάν, την οποία οδήγησε πρόσφατα στον τελικό του EuroCup και στην επόμενη Euroleague.

Ωστόσο, η εκπεφρασμένη επιθυμία του να επιστρέψει στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού (όπου ο Πρίφτης εργάστηκε για λίγο το 2014 ως βοηθός του Φραγκίσκου Αλβέρτη) δρομολόγησαν την παλιννόστησή του.

Νωρίτερα, ο Πρίφτης δούλεψε για τρία χρόνια στον Άρη, αλλά και στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών.

Ο 46χρονος Κάτας φόρεσε την πράσινη φόρμα το τελευταίο πεντάμηνο της φετινής περιόδου και οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ. Ωστόσο, χρεώθηκε την κακή πορεία στην Ευρώπη και τη μέτρια εικόνα των «πρασίνων» στα εγχώρια πλέι-οφ.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τον Κάτας:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συνεργασίας της με τον Όντεντ Κάτας.

Ο Όντεντ ήταν και παραμένει ένας δικός μας άνθρωπος, ο οποίος τίμησε το «τριφύλλι» τόσο ως αθλητής, όσο και ως προπονητής με τον χαρακτήρα, την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητά του. Τον ευχαριστούμε από καρδιάς και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στη ζωή και την καριέρα του.

Παράλληλα, ευχαριστούμε θερμά και τον κόουτς Λίορ Λούμπιν για την προσφορά του στην ομάδα μας και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter