Μπάσκετ: Κέρδισαν ΑΕΚ και Απόλλωνας

Μπάσκετ: Κέρδισαν ΑΕΚ και Απόλλωνας

Η ΑΕΚ κέρδισε το μίνι ντέρμπι του σαββατιάτικου προγράμματος της 9ης αγωνιστικής της Basket League: 81-77 τον Προμηθέα στα Λιόσια. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα που γνώρισε ο Ηλίας Ζούρος στον πάγκο των Πατρινών.

H AEK (5-4) του Στέφανου Δέδα προηγήθηκε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και σφράγισε τη νίκη με καλάθι του Ίαν Χάμερ 10’’ πριν το τέλος, από ασίστ του Κολομβιανού Μπράιαν Ανγκόλα. Ήταν η τρίτη συνεχόμενη νίκη της «Ένωσης».

Ο Ανγκόλα πέτυχε 26 πόντους με 6/8 τρίποντα, ενώ ο Κολόμ πρόσθεσε 19 και ο Φλιώνης 12. Ο Γκραντ έβαλε 14 και οι Μάιλς, Ρέι από 13 για τον Προμηθέα. Απουσίασαν εκατέρωθεν οι τραυματίες Παππάς, Γκίκας.

Στο άλλο ματς της ημέρας, ο Απόλλωνας (4-4) νίκησε στην Πάτρα τον ελλιπή ΠΑΟΚ με 95-91. Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, με 4 εύστοχες βολές και ένα κλέψιμο στα τελευταία 6 δευτερόλεπτα. Νωρίτερα ο «Δικέφαλος» ανέτρεψε διαφορά 20 πόντων και προσπέρασε λίγο πριν το φινάλε.

Ο Γιώργος Τσαλμπούρης πρωταγωνίστησε με 25 πόντους, ενώ ο Κόουλμαν πέτυχε 20 και ο Δίπλαρος 12. Οι Ντι Λέο (24), Λαβ (22) ξεχώρισαν από τον «Δικέφαλο», που έμεινε στο 2-6.

Αύριο θα παίξουν Άρης-Περιστέρι και Κολοσσός-Ηρακλής. Ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί τη Δευτέρα στη Λάρισα, ενώ ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί το Λαύριο την Τρίτη και ο Ηρακλής έχει ρεπό στην 9η αγωνιστική.

Οι δύο «αιώνιοι» ισοβαθμούν στο 6-1, ενώ ο Προμηθέας βρίσκεται πλέον στο 6-3 και ο Κολοσσός στο 5-3. Έχουν αφαιρεθεί βαθμοί από τους Ηρακλή (-3), Κολοσσό (-1), Απόλλωνα (-1).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter