Μπάσκετ: Κίτρινη ραψωδία στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του BCL η ΑΕΚ

Μπάσκετ: Κίτρινη ραψωδία στο ΟΑΚΑ, στον τελικό του BCL η ΑΕΚ

Με τέρμα τα γκάζια προκρίθηκε η ΑΕΚ στον τελικό του Basketball Champions League, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στο ΟΑΚΑ την ισπανική Μπούργος. Η Σαραγόσα δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση και ηττήθηκε με το εκπληκτικό 99-75. Στο ημίχρονο η «Ένωση» προηγήθηκε με 53-32, ενώ στην δ’ περίοδο η διαφορά εκτοξεύτηκε ακόμα και στους 34 πόντους, 93-59!

Η ΑΕΚ έκανε …βασιλική εμφάνιση στο α’ ημίχρονο, όταν αξιοποίησε το αρχικό 12-0 και εκτόξευσε τη διαφορά στο +21, με μπροστάρηδες τους «βομβαρδιστές» Λοτζέσκι, Ρογκαβόπουλο. Οι Ισπανοί, που έχασαν με τραυματισμό τον Αμερικανό Σουλεϊμόν, δεν μπόρεσαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι και έπαιξαν ρόλο κομπάρσου ως το τέλος.

Σκόραραν οι 11 από τους 12 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν από τον Ηλία Παπαθεοδώρού: Μορέιρα 10, Ράις 18, Λάνγκφορντ 18, Ματσιούλις 6, Γιάνκοβιτς 6, Χρυσικόπουλος 10, Ρογκαβόπουλος 10, Ζήσης 2, Γκίκας 3, Σλότερ 5, Λοτζέσκι 11, Ατκινς.

Ο Σίλι ήταν ο μοναδικός που διακρίθηκε από τη Σαραγόσα, με 11 πόντους.

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ των ημιτελικών, ο αρχισκόρερ της ΑΕΚ Κιθ Λάνγκφορντ αναδείχθηκε MVP της φετινής περιόδου, που μαζί με την αναγκαστική διακοπή κράτησε ένα ολόκληρο έτος, από τον Οκτώβριο του 2019. Η απονομή του επάθλου στον 37χρονο Αμερικανό, που είχε φέτος μ.ο. 19,4 πόντους, έγινε πριν τον αποψινό αγώνα με τη Σαραγόσα.

Η ισπανική Μπούργος (4η στο περυσινό πρωτάθλημα της ACB) ήταν η πρώτη ομάδα που σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό, συντρίβοντας τη Ντιζόν με 81-67 (Μπενίτε 25, Χόρτον 19). Το ματς του τίτλου θα ξεκινήσει στις 8μμ της Κυριακής, ενώ ο μικρός τελικός θα γίνει τρεις ώρες νωρίτερα, πάντοτε κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter