Μπάσκετ: «Κληρώνει» σήμερα για την Εθνική

Μπάσκετ: «Κληρώνει» σήμερα για την Εθνική

Τους πέντε αντιπάλους που τη χωρίζουν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και τη χώρα όπου θα δώσει τη μάχη της, θα μάθει σήμερα το απόγευμα η Εθνική μπάσκετ.

Η κλήρωση των τεσσάρων Προολυμπιακών τουρνουά ανδρών (και γυναικών, αλλά χωρίς ελληνική συμμετοχή αυτό) θα ξεκινήσει στις 3 το μεσημέρι στα γραφεία της FIBA στην πόλη Μιές στην Ελβετία.

Η ελληνική ομάδα θα μετάσχει στον «Όμιλο» που θα διεξαχθεί στο Σπλιτ της Κροατίας ή στον αντίστοιχο της πόλης Βικτόρια στη δυτική ακτή του Καναδά. Οι άλλοι δύο θα διεξαχθούν στο Βελιγράδι της Σερβίας και στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Αυτές οι δύο χώρες, μαζί με τις Ελλάδα, Ρωσία, τοποθετήθηκαν επικεφαλής των τεσσάρων τουρνουά βάσει δυναμικότητας.

Την πεντάδα των αντιπάλων της Εθνικής μας θα συγκροτήσουν:

· Μία από τις Τσεχία, Βραζιλία, Ιταλία, Πολωνία.

· Μία από τις Κροατία, Τουρκία, Σλοβενία, Πουέρτο Ρίκο.

· Μία από τις Γερμανία, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα, Καναδά.

· Μία από τις Νέα Ζηλανδία, Μεξικό, Κίνα, Ν.Κορέα.

· Και μία από τις Ανγκόλα, Τυνησία, Σενεγάλη, Ουρουγουάη.

Από κάθε τουρνουά, θα προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες μόνο 1 ομάδα. To σύστημα διεξαγωγής προβλέπει δύο υποομίλους των τριών, “χιαστί” ημιτελικούς και τελικό.

Ενδεικτικά, μία ευνοϊκή κλήρωση θα μπορούσε να περιλαμβάνει τις Πολωνία, Κροατία, Βενεζουέλα, Ν.Κορέα, Ουρουγουάη. Απευκταίος θα ήταν ένας “Όμιλος” με λ.χ. Ιταλία, Σλοβενία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Σενεγάλη.

Τα τέσσερα Προολυμπιακά τουρνουά θα διεξαχθούν στις 23-28 του ερχόμενου Ιουνίου, ενώ οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στις 9 Αυγούστου 2020 στο Τόκυο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τη FIBA, θα τηρηθούν και κάποια γεωγραφικά κριτήρια για λόγους ισορροπίας, οπότε δεν θα τοποθετηθούν περισσότερες από 3 ευρωπαϊκές ομάδες ή από 2 αμερικανικές σε κάθε τουρνουά. Η Βραζιλία με τη Γερμανία θα είναι σίγουρα στον ίδιο «Όμιλο».

Η Εθνική μας θα δώσει τη μάχη της πρόκρισης με προπονητή τον 67χρονο Ρικ Πιτίνο, ο οποίος στο μεταξύ θα εργαστεί στον Παναθηναϊκό, αρχής γενομένης από το αυριανό ματς με τη Μπασκόνια.

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος θα καθίσει στον πάγκο της «επίσημης αγαπημένης» στους αγώνες του Φεβρουαρίου με Βουλγαρία (στην Πάτρα) και Βοσνία (εκτός έδρας), για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter