Μπάσκετ: «Κόκκινη» ήττα σαν νίκη

Μπάσκετ: «Κόκκινη» ήττα σαν νίκη

Ήττα με χαρακτηριστικά …νίκης «πέτυχε» ο Ολυμπιακός απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα (90-86, ημίχρονο 47-37), στην τελευταία, βαθμολογικά αδιάφορη, αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague.

O πρωταθλητής Ελλάδας άγγιξε τη νίκη, μολονότι έπαιξε χωρίς τους τραυματισμένους Λοτζέσκι και Γκρην και έχασε το ματς σε λεπτομέρειες, όπως οι 7/7 βολές των Ρώσων στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 81-81, με τρίποντο του Παπαπέτρου 1:28 πριν το τέλος, αλλά δέχθηκε «καλάθι και φάουλ» από τον Τεόντοσιτς, αμέσως μετά και δεν μπόρεσε να προσπεράσει. Νωρίτερα, και πριν ξεκινήσει την αντεπίθεσή του, βρέθηκε να χάνει με διψήφιες διαφορές, όπως το 51-37 του 22ου λεπτού.

Ξεχώρισαν, από τον Ολυμπιακό οι Παπαπέτρου (16), Σπανούλης (16), Παπανικολάου (13), Μάντζαρης (12), Πρίντεζης (12), Αγραβάνης (7), ενώ έπαιξαν και οι Μιλουτίνοβ (4), Γιανγκ (4), Μπιρτς (2), Αθηναίου, Ουότερς. Οι Τεόντοσιτς και Ντε Κολό πέτυχαν από 23 πόντους για την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε 3ος και περιμένει με πλεονέκτημα έδρας την Εφές, σε σειρά 5 αγώνων, με «στοίχημα» τις 3 νίκες, αρχής γενομένης από την Τετάρτη και Παρασκευή του Πάσχα. 

Η αντίστοιχη σειρά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Φενέρμπαχτσε αρχίζει μία μέρα νωρίτερα (Τρίτη, Πέμπτη κ.ο.κ.). 

Απόψε εξασφάλισε τη συμμετοχή της στα προημιτελικά και η Νταρουσάφακα με το 78-62 επί του Ερυθρού Αστέρα. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ έδωσε ραντεβού με τη Ρεάλ, ενώ η ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη θα αντιμετωπίσει τη Βασκόνια.    

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter