Μπάσκετ: «Κόκκινη» παρέλαση στο Λαύριο

Μπάσκετ: «Κόκκινη» παρέλαση στο Λαύριο

Άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση πρόσθεσε ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα στην αλυσίδα των φετινών επιτυχιών του. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν εκτός έδρας το δεύτερο της περυσινής Basket League Λαύριο με το …εκκωφαντικό 108-72.

Στο ημίχρονο το σκορ ήταν 38-49, ενώ η διαφορά άγγιξε τους 40 πόντους στην οργιαστική για τον Ολυμπιακό γ’ περίοδο (51-88) και έμεινε στα ίδια επίπεδα μέχρι το τέλος.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού με 22 πόντους, ενώ ο Φαλ πέτυχε 12, οι Βεζένκοφ, Πρίντεζης από 11, ο Ουόκαπ 10, ο Σλούκας 9, ο Λαρεντζάκης 8, οι Παπανικολάου, Ζαν-Σαρλ από 7.

«Κερδίσαμε σε μία δύσκολη έδρα, απέναντι σε αξιόμαχο αντίπαλο, στον οποίο τρέφω μεγάλη εκτίμηση», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας. «Ήμασταν σοβαροί και συγκεντρωμένοι, έχουμε μεγάλο κίνητρο μετά από δύο χρόνια απουσίας από τις εγχώριες διοργανώσεις», συμπλήρωσε ο Γιώργος Πρίντεζης.

«Δεν ήμασταν καν στο γήπεδο μετά την ανάπαυλα, δεν το πιστέψαμε ποτέ», ομολόγησε ο προπονητής του Λαυρίου Χρήστος Σερέλης. Ο Λιούις πέτυχε 17 πόντους, ο Κάρτερ 11 και ο Μουράτος 10.

Νωρίτερα, το Περιστέρι νίκησε τον Ηρακλή στο Ιβανώφειο με 79-76 χάρη σε δύο τρίποντα του Μακρί στο τελευταίο δίλεπτο (Μίλερ 20), ενώ ο Κολοσσός συνέτριψε τον Απόλλωνα στη Ρόδο με 73-56 (Ουίλιαμς 19), αν και έχανε με 7 πόντους στο ημίχρονο.

Στα χθεσινά ματς της Α1 είχαμε τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Λάρισα 81-69 στο ανακαινισμένο κλειστό των Άνω Λιοσίων (Γέλοβατς 21), Προμηθέας-ΠΑΟΚ 84-77 (Ρέι 17) και Ιωνικός-Αρης 93-83 στην παράταση (κανονικός αγώνας 77-77, Κολοβέρος 23).

Ο Ολυμπιακός και ο Προμηθέας Πάτρας είναι οι μοναδικές ομάδες που ξεκίνησαν τη Basket League με 2-0. Ο Παναθηναϊκός (0-1), που σήμερα ανακοίνωσε την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Γιόγκι Φέρελ, είχε ρεπό στη 2η αγωνιστική.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter