Μπάσκετ: «Κόκκινη» πασαρέλα στο Μιλάνο

Μπάσκετ: «Κόκκινη» πασαρέλα στο Μιλάνο

Η πρώτη φετινή νίκη του Ολυμπιακού μακριά από το Φάληρο ήρθε με τρόπο εμφατικό, μόλις τέσσερις μέρες μετά τη νίλα του εγχώριου ντέρμπι: 72-93 την ισχυρότατη Αρμάνι στο Μιλάνο. Στο ημίχρονο, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα προηγήθηκε με το εκπληκτικό 45-60.

Ο Ολυμπιακός είχε γνωρίσει 4 απανωτές ήττες στα ταξίδια του, σε δύσβατες πάντως έδρες. Με ρεκόρ 8-4, οι «κόκκινοι» αναρριχήθηκαν πλέον στην 3η θέση της κατάταξης, πίσω από τις Ρεάλ, Μπαρτσελόνα.

Ο Ολυμπιακός έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα με 8/11 τρίποντα (4/4 ο Ντόρσεϊ), αλλά η κακή άμυνα επέτρεψε στους Ιταλούς να ισορροπήσουν γρήγορα μετά το αρχικό 8-22. Ο άλλοτε «ερυθρόλευκος» Κάιλ Χάινς ισοφάρισε σε 33-33, ωστόσο οι Χασάν Μάρτιν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης πυροδότησαν νέο ξέσπασμα του Ολυμπιακού (33-45, 45-60).

Η Αρμάνι δεν μπόρεσε να ρίξει ξανά τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο, αφού το 50-60 έγινε 58-77 πριν φτάσει στο τελικό +21. Ανάμεσα στους 7.500 φιλάθλους, ήταν και αρκετοί ενθουσιώδεις Έλληνες.
Ο Λαρεντζάκης ήταν ο κορυφαίος παίκτης του αγώνα με 18 πόντους και 5/9 τρίποντα. Ο Ντόρσεϊ πρόσθεσε 14 και ο Βεζένκοφ 12. Οι Σλούκας, Φαλ, Πρίντεζης, Ουόκαπ 7, ενώ διακρίθηκαν χωρίς να σκοράρουν πολύ και οι Μάρτιν (8), Παπανικολάου (6), ΜακΚίσικ (5). Ο Ζαν-Σαρλ πέτυχε 2 πόντους, ενώ ο Έισι δεν έπαιξε.

Από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, που πέρυσι έφτασε ένα σουτ από τον τελικό της Euroleague στην Κολωνία, ξεχώρισαν οι Σιλντς (26), Ντατόμε (12), Ροντρίγκεθ (8), Ντιλέινι (8). Απουσίασε ο σοβαρά τραυματισμένος Ντίνος Μήτογλου.

Η Αρμάνι, που έπεσε στο 8-4, ήταν αήττητη εντός έδρας σε 6 αγώνες. Τα «θύματά» της μέχρι απόψε περιλάμβαναν τις υπόλοιπες ομάδες του περυσινού φάιναλ-φορ: Εφές, Μπαρτσελόνα, ΤΣΣΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης στο ΟΑΚΑ με 70-64 και έφτασε στο 3-9, διακόπτοντας σερί 5 ηττών. Την ερχόμενη εβδομάδα, οι δύο ελληνικές ομάδες θα ταξιδέψουν στη Ρωσία: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός την Πέμπτη, Ούνιξ-Ολυμπιακός την Παρασκευή.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter