Mπάσκετ: “Κόκκινο” ξεκίνημα με πυξίδα το 2013

H προημιτελική σειρά του 2013, όταν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 2-0 απέναντι στην Εφές αλλά βρέθηκε με το ένα πόδι στον γκρεμό πριν προκριθεί για το φάιναλ-φορ, είναι η πολύτιμη πυξίδα των «ερυθρολεύκων» πριν το ξεκίνημα της φετινής σειράς.

Οι Τούρκοι πήραν τότε τα δύο παιχνίδια στην Κωνσταντινούπολη και προηγήθηκαν με διαφορά 17 πόντων στο α’ ημίχρονο του 5ου αγώνα, αλλά ο Ολυμπιακός πέτυχε το 3-2 με επική αντεπίθεση και σφράγισε το εισιτήριο για το Λονδίνο, όπου κατέκτησε το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό του τρόπαιο.

Βασικά στελέχη της σημερινής ομάδας, όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπανικολάου και Μάντζαρης έσυραν τότε τον χορό. Η Εφές, βεβαίως, έχει αλλάξει πολύ. Και ο Ολυμπιακός, όμως, διαθέτει το πλεονέκτημα έδρας που είθισται να αποτελεί εχέγγυο επιτυχίας.

Ωστόσο, η νίλα του 2011 απέναντι στη Σιένα, η οποία έβγαλε διπλό στο δεύτερο ματς στο ΣΕΦ δύο μέρες μετά το συντριπτικό 89-41 του Ολυμπιακού στο εναρκτήριο, αποτελεί ένα δεύτερο τυφλοσούρτη για όλα όσα μπορεί να πάνε καλά, ή λάθος, σε μία σειρά 5 αγώνων.

Η αποψινή αναμέτρηση αρχίζει στις 9μμ και τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί, όπως και αυτά της Παρασκευής, ίδια ώρα, πάλι στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός θα παραταχθεί χωρίς τον λαβωμένο Λοτζέσκι, αλλά η φορμαρισμένη Εφές θα είναι πλήρης, αφού αποθεραπεύτηκε ο τραυματίας Χάνικατ.

Απόψε αρχίζει και η σειρά των αγώνων Ρεάλ-Νταρουσάφακα, ενώ αύριο παίζουν για δεύτερη φορά Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε (0-1) και ΤΣΣΚΑ-Βασκόνια (1-0). 

Ετικέτες