Μπάσκετ: Κορίτσαροι σε τροχιά μεταλλίου!

Μπάσκετ: Κορίτσαροι σε τροχιά μεταλλίου!

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ πέτυχαν τα κορίτσια της καταπληκτικής Εθνικής, στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πράγα: 84-55 (ημίχρονο 36-30) επί της Τουρκίας, εισιτήριο πρόκρισης για την τετράδα και τις μάχες των μεταλλίων! Για πρώτη φορά στην ιστορία…

Η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει το Σάββατο τη νικήτρια της αναμέτρησης Γαλλίας-Σλοβακίας. Η συντριπτική νίκη πανηγυρίστηκε με τρελό χορό στο παρκέ, από τις αθλήτριες και το προπονητικό τιμ του Κώστα Κεραμιδά, την ίδια ώρα που οι λίγοι Έλληνες θεατές αποθέωναν τα κορίτσια.

Η Τουρκία τερμάτισε 3η, 3η και 5η στα προηγούμενα τρία Ευρωμπάσκετ και ξεκίνησε τον προημιτελικό με τον τίτλο του φαβορί, αφού ήταν αήττητη. Προηγήθηκε μάλιστα με 22-12 στις αρχές της β’ περιόδου, ώσπου κάποιες κοπέλες που ήρθαν από τον ελληνικό πάγκο (Λύμουρα, Χριστινάκη, Φασούλα) τοποθέτησαν τα θεμέλια του θριάμβου.

Όταν ζεστάθηκε η ασύγκριτη Εβίνα Μάλτση (25 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 9/19 σουτ, στα 39 της χρόνια), η Εθνική παρέδωσε σεμινάριο ολοκληρωτικού μπάσκετ και ισοπέδωσε έναν αντίπαλο, ο οποίος είχε στις τάξεις του την πανύψηλη Αμερικανίδα των 1μ96 Χόλινγκσγουερθ, από το WNBA.

Στο τέλος, οι κοπέλες τραγούδησαν όλες μαζί το Final Countdown, φέρνοντας στο προσκήνιο μνήμες 1987.

Με τη σημερινή νίκη της, η ελληνική ομάδα εξασφάλισε και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2018. “Προς το παρόν, όμως, πάμε για ευρωπαϊκό μετάλλιο”, είπε η Στέλλα Καλτσίδου. “Δεν είναι δυνατόν να τα ζούμε όλα αυτά. Το άλλο με τον Τοτό, το ξέρετε;”

Η σύνθεση της Εθνικής μας: Σταμολάμπρου 6, Σταμάτη, Λύμουρα 7, Σπυριδοπούλου 3, Νικολοπούλου 4, Μάλτση 25, Σωτηρίου 3, Καλτσίδου 10, Σπανού 11, Χριστινάκη 9, Φασούλα 6.

Στον πρώτο προημιτελικό της ημέρας, το Βέλγιο νίκησε τις Ιταλίδες με 79-66.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter