Μπάσκετ: Κυνηγούσε ανεμόμυλους η ΑΕΚ στον τελικό (74-85)

Μπάσκετ: Κυνηγούσε ανεμόμυλους η ΑΕΚ στον τελικό (74-85)

Δεν ήταν γραφτό να γράψει η ΑΕΚ για δεύτερη φορά το όνομά της στο τρόπαιο του Basketball Champions League. Μία νεαρή ομάδα ηλικίας μόλις 5 ετών, η ισπανική Σαν Πάμπλο Μπούργος, νίκησε εύκολα και καθαρά τη γερασμένη «βασίλισσα» του ελληνικού μπάσκετ με 85-74 (ημίχρονο 49-36) και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της ιστορίας της.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 24-14 στο δεκάλεπτο αλλά κατέρρευσε στη συνέχεια, αφού οι Ισπανοί έδωσαν ρεσιτάλ ευστοχία από τα 6,75 μέτρα (17/35 τρίποντα) και ανέβασαν τη διαφορά πάνω από 20 πόντους πριν κατεβάσουν λίγο τους ρυθμούς. Η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να ρίξει ποτέ το ντεζαβαντάζ σε μονοψήφιο νούμερο στο β’ ημίχρονο.

Ο Ταϊρίς Ράις πέτυχε 17 πόντους στον τελικό και ο Κιθ Λάνγκφορντ 11. Έπαιξαν ακόμη για την ΑΕΚ οι Λοτζέσκι 9, Ζήσης 4, Γιάνκοβιτς 1, Ματσιούλις 6, Χρυσικόπουλος 8, Γκίκας 5, Ρογκαβόπουλος, Σλότερ 8, Μορέιρα 5. Ο Ομάρ Κουκ της Μπούργος ήταν ο κορυφαίος του αγώνα με 15 πόντους, ενώ ο ΜακΦάντεν πέτυχε 18, ο Σαλβό 12 και οι Ρένφρο, Μπενίτε από 11.

H Σαν Πάμπλο Μπούργος ιδρύθηκε μόλις το 2015, τερμάτισε 4η στο περυσινό πρωτάθλημα Ισπανίας και ξεκίνησε την πορεία της στο BCL από τα προκριματικά. Στις προηγούμενες τρεις διοργανώσεις από καταβολής της νεοσύστατης διοργάνωσης, το τρόπαιο κατέκτησαν η Ιμπεροστάρ Τενερίφε (2017, Τενερίφη, ΜVP Mάριους Γκριγκόνις), η ΑΕΚ (2018, Αθήνα, ΜVP Mάικ Γκριν) και η Βίρτους Μπολόνια (2019, Aμβέρσα, MVP Κέβιν Πάντερ).

Στην επόμενη σεζόν, εκτός της ΑΕΚ θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και το Περιστέρι. Ο Ηρακλής αποκλείστηκε στα προκριματικά.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter