Μπάσκετ: Κυρίαρχη και πάλι η Εθνική

Μπάσκετ: Κυρίαρχη και πάλι η Εθνική

Με μία εύκολη νίκη επί της Γεωργίας συνέχισε η Εθνική Ανδρών την προετοιμασία της εν όψει του Ευρωμπάσκετ: 80-67, στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας του τουρνουά «Ακρόπολις» στο ΟΑΚΑ, μπροστά σε 7.000 φιλάθλους. Ο Δημήτρης Ιτούδης κράτησε εκτός αγώνα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για να τον ξεκουράσει.

Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 34-37 υπέρ των Γεωργιανών, απέναντι στην πολύ άστοχη Εθνική μας (2/17 τρ.). Η ελληνική ομάδα πήρε προβάδισμα στις αρχές του δευτέρου μέρους, με απανωτά τρίποντα των Ντόρσεϊ, Λούντζη, Παπανικολάου, Κασελάκη (53-42). Ο Κώστας Σλούκας ζεστάθηκε και η διαφορά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η σύνθεση της ελληνικής ομάδας: Ντόρσεϊ 10, Λούντζης 8, Λαρεντζάκης 6, Αγραβάνης 1, Καλάθης 5, Σλούκας 21, Παπανικολάου 3, Παπαπέτρου 6, Γόντικας 3, Κ.Αντετοκούνμπο 10, Κασελάκης 4, Θ. Αντετοκούμπο 3, Π. Καλαϊτζάκης.

Απουσίασε και αυτή τη φορά ο τραυματίας Γιώργος Παπαγιάννης, του οποίου η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ παραμένει αμφίβολη, παρά τα σημάδια βελτίωσης. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο Μποχωρίδης, ενώ οι Καλάθης, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Θ.Αντετοκούνμπο έπαιξαν μόνο στο πρώτο ημίχρονο.

Από την ομάδα του Ηλία Ζούρου, που έπαιξε χωρίς τον άσο του NBA Μπιτάτζε, ξεχώρισαν οι Μαμουκελασβίλι (21), Σερμαντίνι (13), Σενγκέλια (13).

H Eθνική μας θα αντιμετωπίσει την Τουρκία το βράδυ της Παρασκευής (21.00), στον ακροτελεύτιο του τουρνουά «Ακρόπολις». Σε αυτόν τον αγώνα αναμένεται να επανεμφανιστεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ενώ το γήπεδο θα είναι γεμάτο, αφού έχουν απομείνει ελάχιστα απούλητα εισιτήρια. Απόψε, οι Τούρκοι ηττήθηκαν από τους Πολωνούς με 87-86, με καλάθι του Μπαλτσερόφσκι, 2’’ πριν το φινάλε.

Ο ελληνικός Όμιλος του Ευρωμπάσκετ αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου στο Μιλάνο, αλλά η «επίσημη αγαπημένη» θα κληθεί νωρίτερα να δώσει δύο αγώνες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, με τη Σερβία στο Βελιγράδι (25/8) και με το Βέλγιο στο ΟΑΚΑ (28/8).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter