Μπάσκετ: «Λύγισε» ο κακός Ολυμπιακός στο Μιλάνο

Μπάσκετ: «Λύγισε» ο κακός Ολυμπιακός στο Μιλάνο

Μία από τις χειρότερες -επιθετικά- βραδιές της ευρωπαϊκής ιστορίας του έζησε ο Ολυμπιακός στο Μιλάνο. Η Αρμάνι τον νίκησε με 65-53 και απογοήτευσε τους 150 Έλληνες φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες του «Φόρουμ».

Το ματς ήταν μολαταύτα ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και κρίθηκε στα τελευταία λεπτά. Ο Ολυμπιακός κάλυψε γρήγορα με τρίποντα των Κάνααν, Γουόκαπ το -7 του 13ου λεπτού (26-19). Το 44-39 έγινε 44-45 με εκπληκτικό κάρφωμα του Μουσταφά Φαλ, αλλά οι Ιταλοί ξέφυγαν με σερί 9-0 και ουσιαστικά εξασφάλισαν τη νίκη (53-45 στο 35’). Ο Ολυμπιακός έμεινε 6 λεπτά χωρίς πόντο στην δ’ περίοδο.

Οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν πλέον 1 νίκη και 2 ήττες. Την Πέμπτη υποδέχονται στο Φάληρο την Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

O Oλυμπιακός έπαιξε και αυτή τη φορά χωρίς τους τραυματίες Ουίλιαμς-Γκος και ΜακΚίσικ. Ο Λουκ Σίκμα επέστρεψε αλλά δεν βοήθησε, ενώ ο Ίγκνας Μπραζντέικις πέτυχε 6 πόντους στη δεύτερη εμφάνισή του.

Ο Αϊζέια Κάνααν (3 π.) αποβλήθηκε στη β’ περίοδο με δύο τεχνικές ποινές. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χρησιμοποίησε και τους Γουόκαπ 11, Λούντζη 4, Λαρεντζάκη 2, Παπανικολάου 4, Πίτερς 4, Μιλουτίνοφ 15, Φαλ 2, Πάπας 2.
Ο Νίκολα Μίροτιτς πέτυχε 20 πόντους για την ομάδα του Έτορε Μεσίνα, που είχε τις δικές της απουσίες (Μπάρον, Λο). Ο Σιλντς πρόσθεσε 12 και ο Πάνγκος 16, όλους στο δεύτερο ημίχρονο.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός (1-2) ηττήθηκε από τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη με 83-69 (Λεσόρ 19, Γκάι 13, Βιλντόσα 10 – Παπαγιάννης 15, Καλάθης 12). Το «τριφύλλι» θα υποδεχθεί την …εκτοπισμένη λόγω πολέμου Μακάμπι, του Όντεντ Κάτας, το βράδυ της Παρασκευής στο ΟΑΚΑ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter