Μπάσκετ: «Λύγισε» ο Ολυμπιακός στη Ρωσία

Την τρίτη ήττα του σε ισάριθμους εκτός έδρας αγώνες για την Euroleague γνώρισε ο Ολυμπιακός. «Θύτης» ήταν αυτή τη φορά η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης του Τσάβι Πασκουάλ: 84-78, ημίχρονο 49-43.

Η κακή άμυνα των Πειραιωτών στο πρώτο ημίχρονο διαμόρφωσε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Ολυμπιακός αντεπιτέθηκε μετά την ανάπαυλα και προηγήθηκε με 58-59 με σερί 0-8, αλλά τα επιθετικά ριμπάουντ των Ρώσων και τα καλάθια των Λόιντ, Μπάρον στη δ’ περίοδο καταδίκασαν την ελληνική ομάδα σε ήττα.

Πλέον ο Ολυμπιακός έχει ρεκόρ 6-3, με νίκες στο Φάληρο και ήττες στα τρία ταξίδια του (Μόσχα, Βαρκελώνη, Αγία Πετρούπολη). Η Ζενίτ έφτασε και αυτή στο 6-3 με την τρίτη σερί νίκη της.

Ο Τόμας Ουόκαπ ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Ολυμπιακού με 17 πόντους. Oι Κώστας Σούκας, Μουσταφά Φαλ πέτυχαν από 13 και ο Τάιλερ Ντόρσεϊ 11, ενώ έπαιξαν και οι Λαρεντζάκης 5, Μάρτιν 7, Βεζένκοφ 5, Πρίντεζης 2, Παπανικολάου 1, Ζαν-Σαρλ 2, ΜακΚίσικ 2.

Οι Φράνκαμπ (16), Μπάρον (14), Λόιντ (12) και ο άλλοτε «κόκκινος» Κουζμίνσκας (12) ξεχώρισαν από τη Ζενίτ.

Μερικές ώρες πριν το ματς, ο Ολυμπιακός υποδέχθηκε στον Πειραιά τον νεοαποκτηθέντα φόργουορντ Κουίνσι Έισι, που ξεκίνησε προετοιμασία με ατομικό πρόγραμμα.

Την επόμενη εβδομάδα, οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές (3-6) στην Κωνσταντινούπολη την Τετάρτη και τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (6-3) στο Φάληρο την Παρασκευή.

Ο Παναθηναϊκός (2-7) ηττήθηκε χθες από τη Ζενίτ στο ΟΑΚΑ και έχει μπροστά του δύο εκτός έδρας αποστολές, στο Κάουνας την Τρίτη και στο Μόναχο την Πέμπτη.