Μπάσκετ: «Λύγισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: «Λύγισε» στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Ευκαιρία νίκης έχασε ο ελλιπέστατος Παναθηναϊκός στο Μιλάνο, στο πρώτο παιχνίδι της μετά τον Ντέγιαν Ράντονιτς εποχή. Στο ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη, οι «πράσινοι» ηττήθηκαν από την Αρμάνι με 78-76. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 40-39.

Ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε βελτιωμένος, με πρωταγωνιστή τον Ντέρικ Ουίλιαμς, που πέτυχε 17 πόντους στο πρώτο μισό της αναμέτρησης και 21 συνολικά. Οι Ιταλοί έφτασαν στο 61-53 με καλάθια του παρ’ ολίγον «πράσινου» Ναπίερ, και του Μπάρον, αλλά ο Ντουέιν Μπέικον, Νέιτ Ουόλτερς κράτησαν την ελληνική ομάδα στο παιχνίδι (64-62, 70-68).

Ο Παναθηναϊκός εξαπέλυσε την ύστατη αντεπίθεση μετά το 76-71 και ισοφάρισε με τρίποντο του Πάρις Λι 1:07 πριν τη λήξη. Ωστόσο, δέχθηκε 2/2 βολές από τον Μέλι στα 11’’ μετά από φάουλ του Παπαγιάννη στη διεκδίκηση του αμυντικού ριμπάουντ και έχασε ευκαιρία ισοφάρισης με το άστοχο σουτ του Μπέικον λίγο πριν την εκπνοή.

Παναθηναϊκός εμφανιστηκε στο Μιλάνο αποδεκατισμένος, αφού δεν ταξίδεψαν, για διάφορους λόγους, οι Γκουντάιτις, Αγραβάνης, αδελφοί Καλαϊτζάκη, Mποχωρίδης.

Ο Ματ Τόμας, που δεν αγωνίστηκε στο Final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, επέστρεψε από τον τραυματισμό του και πέτυχε 5 πόντους. Ο Σερέλης χρησιμοποίησε και τους Ουόλτερς 8, Λι 13, Πονίτκα 3, Γκριγκόνις, Μπέικον 14, Μαντζούκα 2, Παπαγιάννη 10.

Από την Αρμάνι, του Έτορε Μεσίνα, ξεχώρισαν οι Ντέιβις 16, Μέλι 16, Μέλι 14, Τονούτ 11, Μπάρον 9. Ο Έλληνας γκαρντ Ναζ Μήτρου-Λονγκ πέτυχε 2 πόντους, ενώ αποχώρησε λόγω τραυματισμού ο Ντατόμε. Απουσίασαν οι Πάνγκος, Σιλντς, Χολ και ο διεθνής Ρίτσι. Oι Ιταλοί είχαν ηττηθεί στην παράταση στον πρώτο αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Μετά τη νέα ήττα, ο Παναθηναϊκός παραμένει στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης της Euroleague με ρεκόρ 8-17. Η Αρμάνι ανέβηκε στο 9-16. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός (17-7) δοκιμάζεται στη Βαλένθια το βράδυ της Παρασκευής. Οι Ισπανοί, που βρίσκονται στο 13-11 και διεκδικούν θέση στα πλέι-οφ, είχαν κερδίσει στο Φάληρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter