Μπάσκετ: Λύγισε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ: Λύγισε στο τέλος ο Παναθηναϊκός

Η εξαιρετική εμφάνιση του βαθμολογικά αδιάφορου Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι δεν ήταν αρκετή για να τον αναδείξει νικητή απέναντι στη φιλόδοξη Παρτίζαν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κέρδισε με 83-81 και αποθεώθηκε από 20.000 Σέρβους φιλάθλους, που ζήτησαν πρόκριση στο φάιναλ-φορ.

Ο ελλιπής Παναθηναϊκός μπήκε στο παιχνίδι χωρίς άγχος, έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ και προηγήθηκε με 18-26 στο δεκάλεπτο και 20-38 στα μέσα της γ’ περιόδου. Ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ Κέβιν Πάντερ ξεκίνησε με τρία τρίποντα την αντεπίθεση της Παρτίζαν, η οποία μείωσε σε 39-45 στην ανάπαυλα, έφτασε σε απόσταση επαφής αμέσως μετά (45-46) και προσπέρασε για πρώτη φορά στο 35ο λεπτό με τρίποντο του Έξουμ (72-71).

Νωρίτερα το «τριφύλλι» έφτασε στο 57-64 με πρωταγωνιστή τον Ντουέιν Μπέικον και στο 60-71 με τρίποντο του Λευτέρη Μαντζούκα. Ο Ματέους Πονίτκα έφερε τον Παναθηναϊκό στο 80-81 με 4/4 βολές, αλλά ο Νάναλι διαμόρφωσε το τελικό σκορ με τρίποντο και οι Μπέικον, Πονίτκα αστόχησαν στο φινάλε.

Ο Χρήστος Σερέλης, πιθανότατα στο τελευταίο ευρωπαϊκό παιχνίδι του στο πόστο του πρώτου προπονητή του Παναθηναϊκού, χρησιμοποίησε τους Ουόλτερς 3, Μποχωρίδη 2, Γκριγκόνις 10, Πονίτκα 12, Π. Καλαϊτζάκη 6, Μπέικον 19, Μαντζούκα 6, Ουίλιαμς 8, Παπαγιάννη 4, Γκουντάιτις 11. Απουσίασαν οι ελαφρά τραυματισμένοι Λι και Τόμας.

Από την Παρτίζαν, που στα πλέι-οφ θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ χωρίς πλεονέκτημα έδρας, ο Ιωάννης Παπαπέτρου πέτυχε 3 πόντους ενάντια στην παλιά του ομάδα. Διακρίθηκαν και οι Έξουμ 18, Πάντερ 17, Αβράμοβιτς 14, ΛεΝτέι 9, Λεσόρτ 9.

Νωρίτερα, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την διοργανώτρια αρχή με αφαίρεση 2 βαθμών και αδιευκρίνιστο πρόστιμο, για παραβάσεις του κανονισμού σχετικά με το Οικονομικό Fair Play. H ποινή δεν έχει ουσιαστικές βαθμολογικές επιπτώσεις, αφού οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Με την αποψινή ήττα, ο Παναθηναϊκός τερμάτισε 17ος με ρεκόρ 9-23, πάνω από την ουραγό Βιλερμπάν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter