Μπάσκετ: Μάγεψε και αποθεώθηκε η Εθνική

Μπάσκετ: Μάγεψε και αποθεώθηκε η Εθνική

Μεγάλη σε έκταση, αλλά και βαθμολογικά σημαντική νίκη πέτυχε η Εθνική Ανδρών μπάσκετ στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο: 93-71 τη Μεγάλη Βρετανία, μέσα σε αποθέωση από το κοινό που γέμισε ασφυκτικά το κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα. Στο ημιχρόνο, το σκορ ήταν 39-38.

Η Εθνική μας ήταν ισοπεδωτική στο δεύτερο μέρος, με πρωταγωνιστή τον Τάιλερ Ντόρσεϊ (13 πόντοι, 7 ασίστ), που ξαναφόρεσε τα μπλε μετά από τέσσερα χρόνια. Εξαιρετική απόδοση έπιασαν επίσης οι Δημήτρης Αγραβάνης (16 π.), Ιωάννης Παπαπέτρου (13 π.), Γιώργος Παπαγιάννης (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ).

Σε διψήφιο αριθμό πόντων έφτασαν και οι Λευτέρης Μποχωρίδης (11), Κώστας Αντετοκούνμπο (10). Έπαιξαν και οι Κασελάκης 7, Π.Καλαϊτζάκης 2, Λούντζης 2, Γκίκας 3, Παπανικολάου 2, Λαρεντζάκης. «Η Εθνική είναι περηφάνεια, δίνει χαρά στον κόσμο, αλλά πρώτα απ’ όλα σε εμάς τους ίδιους», δήλωσε ο Παπαγιάννης.

Οι Χέσον (23), Ουίτλ (15), Ουίλαν (12) ξεχώρισαν από τους Βρετανούς, που προηγήθηκαν με 1-12 στο ξεκίνημα. «Εμείς το κάναμε εύκολο το παιχνίδι, όταν διώξαμε το αρχικό άγχος», σχολίασε ο Μποχωρίδης.

Με αυτή τη νίκη, η Εθνική μας εξασφάλισε την πρωτιά του Ομίλου της και μπαίνει στην επόμενη φάση με ρεκόρ 3-1. Θα συνεχίσουν μαζί της η Μ.Βρετανία (1-2) και η Τουρκία (1-2), οι οποίες θα αναμετρηθούν την Κυριακή στο Νιούκασλ. Η Λευκορωσία, που βρισκόταν στον ίδιο Όμιλο, έχει αποβληθεί.

Στον νέο Όμιλο, απ’ όπου θα προκύψουν τα τρία εισιτήρια για το Μουντομπάσκετ, θα μετάσχουν επίσης η Λετονία (4-1 μέχρι τώρα), η Σερβία (3-2) και το Βέλγιο (3-2), μεταφέροντας όλα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης. Το επόμενο «παράθυρο» έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Αυγούστου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter