Μπάσκετ: Με εννέα ερωτηματικά η Εθνική

Μπάσκετ: Με εννέα ερωτηματικά η Εθνική

Eννέα παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Euroleague κάλεσε στην Εθνική Ανδρών για τα προσεχή προκριματικά του Μουντομπάσκετ 2019 το «νέο» σχήμα των Ομοσπονδιακών τεχνικών, Θανάσης Σκουρτόπουλος και Κώστας Μίσσας.

Ωστόσο, η συμμετοχή των εννέα θεωρείται απίθανη, αφού οι αγώνες της Εθνικής συμπίπτουν με τις υποχρεώσεις των συλλόγων στη Euroleague και δεν φαίνεται συμβιβαστική λύση στον ορίζοντα. Παρόμοια σύγκρουση προμηνύεται και σε άλλες χώρες των οποίων οι εθνικές Ομοσπονδίες ακολούθησαν παρόμοια τακτική: Γαλλία, Φινλανδία, Σουηδία κ.α.

Σε σχέση με την ομάδα του Ευρωμπάσκετ 2017 αποκλείστηκαν εξαρχής οι Παππάς, Αγραβάνης, Μπόγρης, ενώ κλήθηκαν αρκετοί παίκτες από τις μικρότερες Εθνικές ομάδες, καθώς και οι βετεράνοι Βασιλόπουλος, Σάκοτα, Μαυροειδής.

Επιστρέφει μετά από 4 χρόνια ο Μάικ Μπράμος, ενώ αποκλείστηκαν όπως αναμενόταν οι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ (Γ.Αντετοκούνμπο, Παπαγιάννης, Ντόρσεϊ).

Τα 24 ονόματα που ανακοινώθηκαν: Μπουρούσης, Πρίντεζης, Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Μάντζαρης, Θ.Αντετοκούνμπο, Σάκοτα, Μπράμος, Μαυροειδής, Βασιλόπουλος, Λαρεντζάκης, Μήτογλου, Όγκαστ, Κατσίβελης, Αθηναίου, Γκίκας, Χ.Γιαννόπουλος, Μουράτος, Κόνιαρης, Χρηστίδης, Σαλούστρος, Τσαλμπούρης.

Η Εθνική θα παίξει με τη Μεγάλη Βρετανία στο Λονδίνο στις 24 Νοεμβρίου και με το Ισραήλ στην Κρήτη τρεις μέρες αργότερα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter