Μπάσκετ: Με …κρουαζιέρα ο Ολυμπιακός στο 1-0

Μπάσκετ: Με …κρουαζιέρα ο Ολυμπιακός στο 1-0

Χωρίς να αντιμετωπίσει την παραμικρή δυσκολία έφτασε ο Ολυμπιακός στο 1-0 επί του Παναθηναϊκού, στον πρώτο τελικό της Basket League στο Φάληρο: 74-61. Στο ημίχρονο, το σκορ ήταν 38-20.

Ο Ολυμπιακός έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 23-4 στο δεκάλεπτο, απέναντι σε έναν αντίπαλο που βρισκόταν εκτός τόπου και χρόνου. Οι Μουσταφά Φαλ, Κώστας Παπανικολάου, Κώστας Σλούκας ήταν οι παίκτες που ξεχώρισαν σε αυτό το κρεσέντο.

Οι «πράσινοι» μείωσαν σε 29-19 με πρωταγωνιστή τον Οκάρο Ουάιτ, αλλά δεν μπόρεσαν να μειώσουν τη διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο. Η «ψαλίδα» άνοιξε και μέχρι το +23 για τους Πειραιώτες (45-22), πριν βρει την ευστοχία του ο Νεμάνια Νέντοβιτς, που ξεκίνησε με 0/8 σουτ.
Αυτή ήταν η πέμπτη συνεχόμενη νίκη του Ολυμπιακού επί του «αιωνίου» αντιπάλου του μέσα στη φετινή σεζόν (5-1).

Σημειώνεται ότι ο Ολυμπιακός διεκδικεί το πρώτο του νταμπλ μετά από 25 χρόνια. Η σύνθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα, που σήμερα γιόρτασε τα 57α γενέθλιά του, ήταν: Ουόκαπ 2, Ντόρσεϊ 6, Φαλ 14, Βεζένκοφ 12, Παπανικολάου 8, Λούντζης, Λαρεντζάκης 7, Σλούκας 16, Μάρτιν 4, Πρίντεζης, Ζαν-Σαρλ, ΜακΚίσικ 5. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στο γόνατο στο πρώτο ημίχρονο και αποχώρησε, οπότε συμμετοχή του στο επόμενο ματς θεωρείται αμφίβολη.

Ο Γιώργος Βόβορας χρησιμοποίησε τους Σίβα 5, Παπαγιάννη 6, Παπαπέτρου 13, Κασελάκη 2, Νέντοβιτς 9, Μέικον, Μποχωρίδη, Ουάιτ 13, Έβανς 11, Μαντζούκα, Σαντ-Ρόος 2.

H έναρξη του παιχνιδιού καθυστέρησε κατά 20 λεπτά, με εντολή των διαιτητών, εξαιτίας κάποιων δακρυγόνων που έπεσαν έξω από το ΣΕΦ για άγνωστο λόγο και δημιούργησαν αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Μεταξύ των θεατών του αγώνα ήταν ο προπονητής της Εθνικής ομάδας Δημήτρης Ιτούδης, καθώς και απεσταλμένοι των Μιλγουόκι Μπακς (ο βοηθός προπονητής και παλαίμαχος αστέρας Βιν Μπέικερ, μαζί με τον γυμναστή Τζος Οπενχάιμερ), που θα ξεκινήσουν προπονήσεις από Δευτέρα στην Αθήνα με τους αδελφούς Αντετοκούνμπο.

Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη (9 μ.μ.) στο ΟΑΚΑ και ο τρίτος την Παρασκευή (9 μ.μ.) στο ΣΕΦ. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί στις 3 νίκες.

Το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσει στην Πάτρα και η σειρά των αγώνων για την 3η-4η θέση, ανάμεσα στον Προμηθέα και τη Λάρισα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter